Foto: DELFI
12. oktobrī Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors pieņēmis lēmumu pie kriminālatbildības saukt atstādināto ģimenes atbalsta centra "Saulstari" (kādreizējais nosaukums "Līkumi") vadītāju Juri Boķi.

Neminot personas vārdu, Ģenerālprokuratūra informē, ka 12. oktobrī sākotnējās apsūdzības personai uzrādītas par desmit noziedzīgiem nodarījumiem, kur apsūdzētais, būdams valsts amatpersona, pret bērnunama audzēkņiem veicis dažādas darbības, pārsniedzot valsts amatpersonai ar likumu piešķirto tiesību un pilnvaru robežas.

Tāpat sākotnējās apsūdzības uzrādītas par diviem noziedzīgiem nodarījumiem saistītiem ar amatpersonas bezdarbību un par vienu noziedzīgu nodarījumu, proti, par piespiešanu veikt abortu.

Nolūkā nodrošināt izmeklēšanas noslēpumu, detalizētāku informāciju prokuratūra šobrīd nesniedz.

Krimināllikuma 317. panta 2. daļa par pilnvaru pārsniegšanu, ja tās saistītas ar vardarbību vai ar vardarbības piedraudējumu, vai izdarīts mantkārīgā nolūkā, paredz sodu – brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, atņemot tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Krimināllikuma 319. panta 1. daļa par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu paredz personu sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Savukārt par grūtnieces piespiešanu izdarīt abortu, ja rezultātā aborts izdarīts, Krimināllikuma 136. pants paredz īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Jau ziņots, ka policija oktobra sākumā lietu nodeva Zemgales tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Policija norādīja, ka pirmstiesas izmeklēšanā ir ieguldīts liels darbs, kas ir atspoguļots vairākos sējumos un ir nostiprināti pierādījumi, vairāk kā desmit noziedzīgās epizodēs, laika posmā no 2009. līdz 2015. gadam.

Policija norādīja, ka kriminālprocesa izmeklēšana noritēja ciešā sadarbībā ar uzraugošo prokuroru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!