Foto: DELFI

Pašvaldības aģentūra "Rīgas gaisma" sagatavojusi grozījumus šā gada budžetā, prasot Rīgas domei (RD) 700 775 eiro negaidīti liela elektroenerģijas rēķina segšanai.

Sagatavotās 2018. gada aģentūras budžeta izmaiņas trešdien, 17. oktobrī, RD Satiksmes un transporta lietu komitejai prezentēja "Rīgas gaismas" direktors Jānis Drulle.

Viņš pastāstīja, ka 2016. gada noslēgtais līgums ar fiksētajām cenām gada vidū ir noslēdzies. Šā gada 1. jūlijā mainījies elektroenerģijas piegādātājs.

Lai gan AS "Latvenergo" "piedāvātā elektroenerģijas cena ir salīdzinoši zemāka nekā citiem piegādātājiem", vairāku faktoru ietekmē elektroenerģijas cena starptautiskajā tirgū pēdējā gada laikā ir ievērojami augusi, sadārdzinot arī Rīgas apgaismošanas maksu.

"Rīgas gaisma" šā gada budžetu veidojusi pēc 2017. gada plāna, neparedzot ne elektroenerģijas cenas kāpumu, ne elektroenerģijas pārdevēja maiņu.

Lai aģentūra līdz gada beigām pilnā apmērā nodrošinātu ielu apgaismojuma uzturēšanu un apmaksātu visus rēķinus, nepieciešami 700 775 eiro no RD, kas 2018. gada budžetā elektroenerģijas apmaksai ierēķinātos 3 632 970 eiro palielinās līdz 4 333 745 eiro.

Satiksmes un transporta lietu komitejas deputātu vairākums grozījumus atbalstīja. Tālāk tie jāizskata Finanšu un administrācijas lietu komitejā.

Vēstīts, ka "Rīgas gaismas" darba plānā 2018. gadam ielu apgaismojuma un luksoforu sistēmas uzturēšanai atvēlēti 8,2 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!