Foto: LETA

Šonedēļ darbu Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Izglītības departamenta direktores amatā sākusi Līga Buceniece, kura no 2017.gada oktobra papildu saviem tiešajiem amata pienākumiem pildīja arī departamenta direktora pienākumus, skaidroja IZM.

Izvērtējot Bucenieces profesionālo darba pieredzi un ieguldījumu izglītības sistēmas attīstībā, tika pieņemts lēmums par viņas iecelšanu Izglītības departamenta direktores amatā.

IZM skaidroja, ka Bucenieces apstiprināšana Izglītības departamenta direktora amatā nodrošinās civildienesta uzdevumu efektīvu izpildi, stiprinās departamenta administratīvo kapacitāti un ļaus sekmīgi nodrošināt vispārējās, interešu un iekļaujošās izglītības politikas izstrādi, īstenošanu un uzraudzību. Ņemot vērā Bucenieces līdzšinējo darba pieredzi izglītības politikas izstrādē un īstenošanā, pedagogu darba samaksas sistēmas plānošanā un uzraudzībā, sekmīgi tiks nodrošināta sākto izglītības reformu turpmākā īstenošana, kā arī efektīva valsts pārvaldes resursu izmantošana, nodrošinot izglītības kvalitāti un pieejamību, un kopējo mērķu un uzdevumu sasniegšanu, paredz IZM.

Buceniece darbu ministrijā sāka 2013. gada septembrī, kad konkursā uz IZM Izglītības departamenta direktora vietnieka amatu izglītības statistikas un finanšu plānošanas jomā tika atzīta par vispiemērotāko kandidāti.

Pirms tam Buceniece bija Lielvārdes novada domes Izglītības nodaļas vadītāja un viņas pienākumos ietilpa izglītības politikas īstenošana administratīvajā teritorijā. Savukārt no 1993.gada līdz 2009.gadam Buceniece strādāja Ogres rajona pašvaldības Izglītības pārvaldē par skolu darba galveno speciālisti.

Buceniece sākotnēji studējusi Liepājas Pedagoģiskajā institūtā, bet pēc tam Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātē ieguvusi vides zinātņu maģistra grādu. Savas profesionālās darba gaitas Buceniece sākusi Lēdmanes pamatskolā kā latviešu valodas un literatūras skolotāja un direktora vietniece.

Kā ziņots, konkurss uz IZM Izglītības departamenta direktora amatu bija noslēdzies bez rezultātiem, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Uz šo amata vietu bija pieteikušies divi cilvēki, iepriekš informēja ministrijā.

Tāpat ziņots, ka pagājušā gada rudenī darbu IZM atstāja ilggadējā Izglītības departamenta direktore, valsts sekretāra vietniece Evija Papule.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!