Foto: F64

Pēc vairāku mēnešu diskusijām, kuru laikā tika noskaidrots gan iedzīvotāju viedoklis, gan uzklausīti eksperti, Ventspils dome šodien lēma, ka jaunās koncertzāles nosaukums būs "Latvija", informēja Kurzemes filharmonijas mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste Antra Lācberga.

Ventspils pašvaldībā uzskata, ka nosaukums "Latvija" vienlaikus akcentē arī pašvaldības ilggadējo sekmīgo sadarbību ar Kultūras ministriju (KM) gan finansējuma piesaistē un projekta īstenošanā, gan nākotnē plānotajā kopīgajā ēkas izmantošanā un apsaimniekošanā. KM pārraudzībā un apsaimniekošanā būs Ventspils mūzikas vidusskola, savukārt pašvaldības pārziņā būs koncertzāles "Latvija" plašizklaides funkcijas un mākslinieciskā piedāvājuma nodrošināšana.

Jau ziņots, ka iepriekš tika veiktas vairākas aptaujas un saņemti priekšlikumi koncertzāles nosaukumam, kā arī eksperti iesniedza analīzi pasaules praksei koncertzāļu nosaukumiem.

Pēc Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij"). domām, nosaukums "Latvija" Ventspils koncertzālei būtu atbilstošs, jo šī ir vienīgā koncertzāle, kas top uz Latvijas simtgadi, Ventspils koncertzāle ir vienīgā Latvijā, kurā būs akustiskās ērģeles un pasaulē lielākās pianīna klavieres.

Ventspils koncertzāle atradīsies vienā ēkā ar Ventspils Mūzikas vidusskolu.

Ventspils Mūzikas vidusskolas jaunās ēkas būvniecība Ventspils Lielā laukuma dienvidu daļā tika sākta 2017. gada februārī un kopumā ilgs divus gadus. Jaunās ēkas ēkas kopējā platība būs 6883 kvadrātmetri. 76% telpu paredzētas skolas vajadzībām, bet 24% - komerciālo un nekomerciālo koncertzāles funkciju īstenošanai.

Ēkas projektu izstrādājis vācu arhitekta Deivida Kuka pārstāvētais arhitektu birojs "Haascookzemmrich Studio 2050". Būvdarbus veic apvienība "Merks - Ostas celtnieks", kas uzvarēja iepirkuma konkursā ar piedāvāto līgumcenu 25 630 451 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Ieskaitot PVN 21% apmērā, ēkas būvniecība kopumā izmaksās aptuveni 31 miljonu eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!