Foto: Valsts policija
Pagājušās nedēļas nogalē, 6. oktobrī, ap pulksten deviņiem rītā Valsts policijā tika saņemts izsaukums uz bāru Zolitūdē, kur kāds vīrietis nodarījis miesas bojājumus citam vīrietim, izmantojot pistolei līdzīgu priekšmetu, informē Valsts policijā.

Divi vīrieši visu nakti bija atpūtušies un lietojuši alkoholiskos dzērienus kādā bārā Zolitūdē. Rīta pusē starp viņiem izcēlies konflikts, kā rezultātā viens no viņiem izvilcis pārtaisītu gāzes pistoli un izšāvis vairākas reizes sava tovakar iepazītā paziņas virzienā. Situācijai bija arī vairāki aculiecinieki, kas ziņoja par notikušo gan Valsts policijai, gan Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, kas cietušo nogādāja ārstniecības iestādē.

Valsts policijas Rīgas Zemgales iecirkņa darbinieki uzsāka iespējamās vainīgās personas meklēšanu. Vakar, 10. oktobrī, aizdomās turētais vīrietis tika aizturēts. Pie vīrieša dzīvesvietā tika veikta kratīšana un tur atrasts un atsavināts pistolei līdzīgs priekšmets un munīcija.

Aizturētais vīrietis dzimis 1972. gadā un jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par dažāda veida noziedzīgiem nodarījumiem.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231. panta otrās daļas – par huligānismu, ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam vai ja tas izdarīts, lietojot ieročus. Par šādu noziegumu vīrietis var tikt sodīts ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Aizturētajam vīrietim piemēros drošības līdzeklis – policijas uzraudzība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!