Foto: LETA

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) apsver iespēju mainīt savu politisko piederību, pametot partiju "Latvijai un Ventspilij" un pievienoties Latvijas Zemnieku savienībai (LZS), žurnālistiem apliecināja politiķe.

"Šobrīd es esmu pārrunājusi manu iespējamo dalību [Latvijas] Zemnieku savienībā ar Zemnieku savienības kolēģiem, protams, ka, vairākus gadus darbojoties nacionālajā politikā, man ir svarīgi arī būt nacionāla līmeņa partijas biedram. Zemnieku savienība man ir simpātiska ar to, ka tas ir nacionāli konservatīvs spēks," skaidroja finanšu ministre.

Lai gan izskanējis, ka Reizniece-Ozola varētu nomainīt LZS priekšsēdētāja amatā Augustu Brigmani, viņa to noliedz: "Šobrīd nav runas par to, ka tā varētu būt vadība, jo jebkura partija ir demokrātiski veidota, arī Zemnieku savienība." Viņa arī vērsa uzmanību, ka trešdien Brigmanis, kuram pagaidām nav izdevies iekļūt nākamajā Saeimā, ir lūdzis un izturējis LZS valdes uzticības balsojumu viņam.

Vaicāta, vai gadījumā šāds solis nav saistīts ar politiķes vēlmi ieņemt Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas priekšsēdētājas amatu 13. Saeimā, Reizniece-Ozola uzsvēra, ka par to nav domājusi.

Vienlaikus ministre uzsvēra, ka gatavojas uz to, ka, iespējams, 13. Saeimā viņai būs jāstrādā opozīcijā.

"Man tāda pieredze jau ir bijusi. Es zinu, ka, strādājot opozīcijā kā opozīcijas deputāts, var izdarīt daudz labu lietu Latvijas labā," sacīja politiķe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!