Foto: DELFI

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) premjerministra amata kandidāts Jānis Bordāns pārdomājis un, visticamāk, nevērsīsies Latvijas Zvērinātu advokātu padomē (ZAP) ar sūdzību par politiskās partijas "KPV LV" līderi un advokātu Aldi Gobzemu, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta Panorāma" atzina pats Bordāns.

Bordāns raidījumam atzina, ka vēl nav vērsies ar sūdzību nedz ZAP, nedz iesniegumu kādā citā tiesībsargājošajā iestādē un, iespējams, nemaz to arī nedarīšot. Plašāk šo jautājumu Bordāns nekomentēja.

Jau ziņots, ka pēc LTV diskusijas, kurā Gobzems izteica pārmetumu ilggadējam žurnālistam Mārim Zanderam, taču sarunas laikā nevarēja to pamatot ar faktiem, Zanders sociālajā tīklā "Tvitter" paziņoja, ka par notikušo sekos tiesvedība.

Notikušais LTV studijā izraisīja plašu reakciju soctīklos, tostarp atbalstu Zanderam izteica Bordāns, teikdams, ka par kādiem citiem Gobzema nepatiesiem apgalvojumiem gatavojot iesniegumu Zvērinātu advokātu padomei.

Kā ziņots, parlamentā iekļuvušas partijas valdības veidošanas iniciatīvu sākotnēji grasās ļaut uzņemties populārākajiem politiskajiem spēkiem aiz "Saskaņas" – "KPV LV" un JKP, savukārt "Saskaņu" iesaistīt valdības veidošanas sarunās parlamentā iekļuvušās partijas neplāno, liecina aptaujāto politiķu paustais.

Atbilstoši jaunākajiem rezultātiem, "Saskaņa" nākamajā parlamentā iegūs 23 deputātu vietas, "KPV LV" un JKP – pa 16, "Attīstībai/Par" un "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK pa 13, Zaļo un zemnieku savienība –11, bet "Jaunā Vienotība" – 8 deputātu vietas.

Gan "KPV LV", gan JKP pauduši gatavību uzņemties valdības vadīšanu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!