Foto: Shutterstock

Uz Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) prezidenta amatu pagaidām kandidē viens ārsts, informēja biedrības pārstāve Sendija Burka-Šaicanova.

Viņa norādīja, ka LĀB biedru pilnsapulce notiks 18. oktobrī. Lai tā būtu lemtspējīga, uz to jāierodas vismaz pusei biedrības oficiālo biedru, kas ir apmēram 1500 ārstu.

Kā ziņots, šajā biedru pilnsapulcē paredzēts vēlēt jaunu LĀB prezidentu. Kandidātu var izvirzīt ar vismaz 50 biedru parakstītu iesniegumu, kas jāiesniedz biedrības valdei.

Pilnsapulces darbakārtībā ir arī viceprezidentu vēlēšanu rezultātu apstiprināšana un valdes vēlēšanu rezultātu apstiprināšana.

Līdzšinējais LĀB prezidents Pēteris Apinis nolēmis pamest biedrības vadību. "Man termiņš beidzas 23. novembrī, un es esmu cita darba meklējumos," intervijā "Neatkarīgajai" atzina Apinis.

"Lielākā problēma ir apstāklī, ka es Latvijas medicīnā neesmu mācējis nosargāt sabiedrības veselības pamatprincipus: vienlīdzību un pieejamību. Neesmu mācējis saglabāt dialogu ar ministriju, kurā vairs nestrādā neviens medicīnas speciālists. Neesmu mācējis pārliecināt ministriju, ka naudu, ko valsts papildus iedevusi medicīnai - šogad aptuveni 200 miljonu - nav jāizpļekarē, bet ar to jāpalielina algas. Vārdu sakot, jānāk jaunam līderim, kurš, iespējams, varēs kaut kādā mērā pārliecināt visgudrāko, visu zinošo ministri un paštaisnos ierēdņus," aiziešanu pamatojis Apinis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!