Foto: LETA

Jūrmalas mēru Gati Truksni policija sodījusi par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu un piemērojusi viņam 100 eiro lielu naudassodu, atsaucoties uz savā rīcībā esošo informāciju, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

2016. gadā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sāka izmeklēšanu par iespējamu partijas "Zaļo un zemnieku savienība" (ZZS) nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, starp trīs aizdomās turētajiem figurē Jūrmalas mērs Truksnis un tiek piesaukts arī uzņēmēja Jūlija Krūmiņa vārds.

Šīs izmeklēšanas ietvaros veiktās kratīšanas laikā pie Trukšņa atrastas arī ar KNAB izmeklēšanu nesaistītas, bet likumsargiem interesantas lietas, atklāj raidījums.

"Pie Trukšņa izņemtas šļirces ar kokaīna paliekām. DNS analīzes liecina, ka šļirces izmantotājs ir Jūrmalas mērs," teikts raidījumā. Valsts policija Truksnim piemērojusi 100 eiro naudassodu.

Runājot par sākotnējo lietu, ar ko nodarbojas KNAB, birojs ir atklājis, ka Trukšņa izdevumi ir grūti salāgojami ar domes priekšsēdētāja ienākumiem. Šobrīd izmeklēšana ir finiša taisnē un, domājams, tuvākajā laikā sabiedrība tiks informēta par tālāko kriminālprocesa gaitu, raidījumā apliecina KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Ineta Cīrule.

KNAB atklājis, ka laikā no 2014. gada līdz 2016. gadam Truksnis ceļojis uz Šveici un iegādājies 17 tūkstošus eiro vērtu paklāju – tā bijusi tikai daļa no Jūrmalas mēra dārgajiem tēriņiem. Informāciju KNAB nodevis Valsts ieņēmumu dienestam, kas veicis Trukšņa fiziskās personas auditu.

KNAB kriminālizmeklēšanā arī konstatēts, ka ZZS 27 tūkstoši partijas kasē ienākušie eiro ir nelikumīgi un ZZS vadība brīdināta, ka nauda jāatmaksā valsts budžetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!