Foto: Shutterstock
Iestājoties drēgnajam laikam, kad vējš izpurina katru kauliņu, ļoti iecienītas nu ir kļuvušas tējas visdažādākajās variācijās. Jo īpaši ar grenadīna sīrupu papildināta tējas krūze, kurā peld arī kāda citrona, ābola vai cita augļa šķēlīte. Taču grenadīna sīrups, ja to pērk atsevišķi, ir visai dārgs prieks pie liela tējas patēriņa. Lai mazliet ietaupītu, var noderēt paša vārīts grenadīna jeb granātābolu sīrups.

Grenadīna sīrupu mājās pagatavot nemaz nav tik grūti, ja ir trīs nepieciešamās sastāvdaļas – nesaldināta granātābolu sula, cukurs un svaigi spiesta citronu sula. Protams, mājās gatavotais sīrups var nebūt tik rubīnsarkans, kā veikalā nopērkamais variants, taču tas garšos tikpat labi. Un vēl jo labāk – paša vārītam grenadīna sīrupam nebūs klāt nevēlamo konservantu un citu brīnumu.

Laicīgi sagatavo tukšu stikla pudelīti, kur sīrupu ieliet, un ķeries pie darbiņa. Dziļā pannā vai nelielā katliņā lej apmēram 250 mililitrus granātābolu sulu (tādu, kuras sastāvā jau nav cukurs!) un pievieno apmēram 50 gramus cukura. Trauku ar granātābolu sulu un cukuru liec uz plīts un karsē uz mērenas liesmas. Sulu apmaisi, lai cukurs izšķīstu.

Pēc tam ļauj šķidrumam strauji uzvārīties un burbuļot – to karsē apmēram 5 minūtes, lai sīrups sabiezētu. Galvenais – nepārdedzināt sīrupu, jo tad tas būs tumšs un nebaudāms. Kad sula pārvērtusies sīrupam vajadzīgajā konsistencē, katliņu noņem no plīts un sīrupu atdzesē. Kad sīrups padzisis, tajā iemaisi apmēram puscitrona sulu – tas nepieciešams, lai pastiprinātu garšu. Gatavo sīrupu ielej pudelē.

Kad grenadīna sīrupa mājas variants gatavs, to vari izmantot sildošu tēju un kokteiļu pagatavošanai. Piemēram, uzvāri melno, zaļo vai jebkuru citu tēju, kas tev garšo. Lielās tējas tasēs saliec sagrieztu ābolu, bumbieru gabaliņus, pievieno kādu ingvera gabaliņu, apelsīna vai citrona šķēlīti, un aplej ar 2 ēdamkarotēm grenadīna sīrupa. Tad virsū lej uzbrūvēto tēju un baudi dzērienu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!