Foto: LETA
Piektdien politisko partiju apvienība "Latvijas Reģionu apvienība" (LRA) iesniegusi Latvijas Republikas Saeimas Prezidijam pieteikumu ar kuru izvirza savu kandidātu Fiskālās disciplīnas padomes (FDP) locekļa amatam. Aivars Veiss šobrīd nodarbojas ar uzņēmējdarbību, kā arī kandidē 13. Saeimas vēlēšanās no Latvijas Reģionu apvienības Vidzemes vēlēšanu saraksta. Iepriekš viņš ieņēmis vadošus amatus valsts finanšu institūcijās un kontroles iestādēs.

Nellija Kleinberga, LRA valdes priekšsēdētāja, Saeimas frakcijas vadītāja: "Esam pārliecināti par Aivara Veisa piemērotību ieņemt Fiskālās disciplīnas padomes locekļa amatu. Arī viņa iepriekšējā pieredze - Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas izpilddirektors, Valsts kases direktors un VAS "Latvijas Pasts" valdes priekšsēdētājs – apliecina Aivara Veisa profesionalitāti un pieredzi, kas nepieciešama attiecīgā amata pildīšanai."

Aivars Veiss: "Fiskālās disciplīnas padome veic ļoti būtisku darbu, un tagad ir pienācis izšķirošs brīdis, kas parādīs, vai esam spējuši ko iemācīties no iepriekšējām krīzēm un finanšu satricinājumiem – vai spēsim realizēt tādus fiskālās politikas principus un nosacījumus, kas nodrošina ekonomikas ciklā sabalansētu budžetu, un tādējādi sekmēt ilgtspējīgu valsts attīstību, makroekonomisko stabilitāti un samazināt ārējo faktoru negatīvu ietekmi uz tautsaimniecību. Līdz ar to uzskatu, ka ar savu pieredzi fiskālās politikas jautājumos varu sniegt savu pienesumu Fiskālās disciplīnas padomes darbības mērķu sasniegšanai."

Fiskālās disciplīnas padome ir neatkarīga koleģiāla institūcija, kas izveidota Fiskālās disciplīnas likuma ievērošanas uzraudzībai un Latvijā darbojas jau kopš 2014. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!