Foto: LETA

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) konkursā atradusi komersantu, kam uzticēs veikt Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) darbības lietderības auditu, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības birojā.

Augustā izsludinātajā iepirkumā pieteicās pieci komersanti – SIA "CSE COE", SIA "Agile & CO", Zvērinātu advokātu birojs "BDO Law", SIA "ALGAR" un SIA "Deloitte Audits Latvia".

Tā kā "CSE COE" piedāvājums bija vislētākais, IZM 13. septembrī ar uzņēmumu parakstīja līgumu, uzticot tam auditu veikt par 8060 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Iepirkuma nolikumā skaidrots, ka audits jāpabeidz trīs mēnešu laikā kopš līguma parakstīšanas.

IZM norāda, ka audita mērķis ir iegūt pārliecību un novērtēt, vai LZA darbība notiek sistemātiskā loģiskā secībā atbilstoši ilgtermiņa plānošanas dokumentiem un normatīvo aktu prasībām, kvalitatīvi sasniedz plānošanas dokumentos atrunātos mērķus un izpilda uzdevumus, kā arī pārbaudīt, vai LZA kvalitatīvi un efektīvi izmanto tās cilvēkresursus.

Auditam jāaptver LZA faktiskās darbības un normatīvajos aktos noteikto funkciju un uzdevumu izpilde 2017. un 2018.gadā, tostarp nekustamā īpašuma apsaimniekošanā, kā arī pēdējos divos gados starp IZM un LZA līgumos atrunāto pasākumu īstenošana.

Ziņojumā auditoram "CSE COE" būs jāiekļauj priekšlikumi LZA darbības pilnveidošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!