Foto: DELFI

Neskatoties uz Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) atzinumu, ka Pāvilostā novietotā "māja-kuģis", kas Ulmales stāvkrastā atradās vairākus gadus, ir būve, pašvaldība izvēlējusies to uztvert kā būvniecībā esošu kuģi un pie šādas pārliecības turas aizvien. Ilma Čepāne, kas bijusi Satversmes tiesas tiesnese un Saeimas deputāte un savulaik pētījusi tauvas joslas tiesisko statusu, uzskata, ka pašvaldības amatpersonas ar savu bezdarbību pārkāpušas likumu.

Ne valsts, ne pašvaldības bēda

Pašvaldība uzņēmēju aizstāv, sakot, ka atsevišķi mediji par Lūsiņa plānu maiņām attiecībā uz objekta pārvietošanu esot vēstījuši bez izpratnes, kā arī pamato, ka BVKB slēdziens par to, ka objekts ir būve, nav pašvaldībai saistošs. Kā iepriekš portālam "Delfi" skaidroja Ministru prezidenta preses padomnieks Andrejs Vaivars, valdība ar šo jautājumu vairs nenodarbojas, jo patvaļīga būvniecība esot pašvaldības, nevis valsts kompetence: "Atbilstoši premjera rezolūcijai ir izskaidrots, kāda ir situācija ar likumdošanu valstī šajā jomā. Un faktiski pašvaldībai ir jārīkojas pret objektu kā pret patvaļīgu būvniecību. Tas nav premjera vai valdības jautājums, visi nepieciešamie instrumenti ir viņu rīcībā."

Pašvaldība gan izvēlējusies objektu neuztvert kā būvi, bet gan būvniecībā esošu peldošu konstrukciju – pontonu, tādējādi atbildību par to, ka kopš 2011. gada kāpās atradās Lūsiņam piederošs objekts, neuzņemas ne pašvaldība, ne valsts.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!