Foto: Latvijas armija

Aizsardzības ministrija (AM) plāno atsavināt nekustamo īpašumu, lai paplašinātu militāro bāzi Rīgā, pie Ķīšezera.

AM sagatavojusi izskatīšanai Ministru kabineta sēdē informatīvo ziņojumu par nekustamā īpašuma atsavināšanu. Ziņojuma mērķis ir saņemt Ministru kabineta konceptuālu atbalstu nekustamā īpašuma atsavināšanai, lai nodrošinātu militārā objekta – bāzes Ezermalas ielā – paplašināšanu un attīstību.

Saskaņā ar militārās bāzes Ezermalas ielā attīstības plānu AM valdījumā nepieciešams pārņemt pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" piederošu nekustamo īpašumu, kas robežojas ar tagadējo Ezermalas ielas bāzes teritoriju. Minētais nekustamais īpašums AM nepieciešams saistībā ar bāzē dislocēto Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vienību plānoto attīstību un Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas darbības nodrošināšanu, kā arī, lai paplašinātu Ezermalas ielas bāzes drošības zonu.

Publiski zināms, ka Ezermalas ielā bijušās padomju Birjuzova karaskolas teritorijā, kas atrodas pie Ķīšezera patlaban izvietoti vairāki aizsardzības nozares objekti – Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija, Militārā policija, NBS Valodu skola, NBS Sakaru skola. Bijušās karaskolas teritorijā izvietots arī Iekšlietu ministrijas objekts – Valsts policijas koledža.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!