Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienestam (VID) arī turpmāk jāstiprina savas analītiskās spējas un potenciāls, trešdien VID rīkotajā konferencē "VID 25: Atvērti nākotnei" sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Valdības vadītājs arī uzsvēra, ka VID arvien vairāk būs jāpievēršas jauno tehnoloģiju un sakaru tehnikas izmantošanai. "Laikā, kad strauji attīstās inovācijas, arī noziegumi kļūst arvien inovatīvāki, tāpēc VID būs jāstiprina savas spējas un kapacitāte. Tas būs jāatbalsta jebkurai valdībai, jo tā ir nodokļu maksātāju prasība," uzsvēra Kučinskis.

Premjers arī norādīja, ka joprojām VID viens no pamatuzdevumiem ir ēnu ekonomikas apkarošana un nodokļu shēmu izskaušana.

"Vēlēšanu gadā partijas nereti šīm problēmām piedāvā populistiskus risinājumus, taču VID šajā saistībā tiek pieminēts salīdzinoši reti. Tas nozīmē, ka VID strādā labi un uzticība dienestam aug," norādīja Kučinskis.

Viņš piebilda, ka savas pastāvēšanas laikā VID bieži nonācis kritikas krustugunīs, taču, neskatoties uz to, nodrošinājis valsts finanšu asinsriti. Tādēļ arī turpmākas uzticības stiprināšana dienestam ir svarīga, norādīja premjers.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) uzsvēra, ka nākotnes vīzija ir moderns, pozitīvi domājošs, tehnoloģiski attīstīts un uz servisu orientēts VID, kas spēj nodrošināt fiskālo disciplīnu, sabiedrības aizsardzību un labvēlīgu uzņēmējdarbības vidi.

"VID ir uz pareizā ceļa, jau ir veiktas pareizās reformas. Īpaši svarīgi ir tas, ka aug sabiedrības uzticība VID. Tēlaini sakot, VID varētu kļūt par labu restorānu - valdība šajā restorānā ir kā pavārs, kas veido nodokļu politiku jeb "cep steiku", bet VID jābūt kā labam viesmīlim, kas sagaida klientu un pasniedz šo steiku," sacīja Reizniece-Ozola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!