Foto: Publicitātes foto
Šā gada pirmā mācību diena Rīgā pagājusi bez būtiskiem pārkāpumiem - kopā konstatēti 28 nepilngadīgo pārkāpumi, tostarp divi jaunieši spēcīgā alkohola reibuma dēļ nogādāti slimnīcā.

Rīgas pašvaldības policijā portālu "Delfi" informēja, ka gada pirmā mācību diena Rīgā pagājusi bez būtiskiem pārkāpumiem, proti, kopā konstatēti 28 nepilngadīgo pārkāpumi, no kuriem lielākā daļa jeb 12 bijusi par smēķēšanu. Vēl seši skolēni pieķerti publiskā vietā ar atvērtu alkohola iepakojumu, bet pieci publiskā vietā bijuši vērā ņemamā alkohola reibumā, no tiem divi bijuši tādā reibumā, ka viņus bijis nepieciešams hospitalizēt.

Savukārt pie viena nepilngadīgā atrastas narkotiskās vielas – marihuāna. Tāpat viens pusaudzis pieķerts kārtojam dabiskās vajadzības publiskā vietā un vēl viens aizturēts par sīko huligānismu. Savukārt divi pusaudži saņēmuši papildu protokolus par nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām, jo brīdī, kad tika pieķerti, metušies bēgt.

Rīgas pašvaldības policijas informācija liecina, ka jaunākais pārkāpējs bijis 13 gadus vecs smēķētājs, kuru kārtības sargi sastapuši vienā no Vecrīgas šķērsieliņām. Divi pārkāpēji bijuši 14 gadus veci, bet visi pārējie 15 līdz 17 gadus veci. Policija secina, ka pārkāpēju vecums pieaudzis, salīdzinot ar citiem gadiem, kad policijas redzeslokā nonākuši arī 14 gadus nesasnieguši bērni pamatīgā alkohola reibumā.

Rīgā sabiedriskās kārtības uzraudzībai bijušas norīkotas papildu patruļas, un policija secina, ka kopumā pārkāpumu skaits ir neliels un pirmā mācību gada diena pavadīta salīdzinoši mierīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!