Foto: LETA
Vidzemes rajona tiesa Alūksnē piespriedusi divu mēnešu brīvības atņemšanu kādam vīrietim, kurš šantāžas nolūkā publicējis savas bijušās draudzenes kailfoto sociālajā tīklā "draugiem.lv", liecina publiski pieejamais anonimizētais spriedums.

Tajā norādīts, ka notiesātais vīrietis dzīvojis kopā ar draudzeni, bet pēc šķiršanās paņēmis līdzi USB zibatmiņu, kurā glabājušās fotogrāfijas, kurās viņa bijusī draudzene redzama kaila un puskaila.

Pāris mēnešus vēlāk vīrietis sazinājies ar savu bijušo draudzeni un pieprasījis no viņas 70 eiro, pretējā gadījumā draudot bildes publicēt sociālajos tīklos. Pēc tam, kad bijusī draudzene atteikusies pieprasīto naudu maksāt, notiesātais bildes publicējis sociālajā tīklā "draugiem.lv".

Cietusī tiesā liecinājusi, ka kopdzīves sākumā notiesātais vīrietis esot mēģinājis viņu pierunāt paņemt 4000 eiro lielu kredītu, bet pēc atteikšanās to darīt vīrietis sācis viņu šantažēt.

Pēc bilžu publicēšanas notiesātais cietušajai vairākkārt sūtījis īsziņas, draudot publicēt arī citas fotogrāfijas.

Notiesātais vīrietis tiesai savas darbības skaidrojis ar to, ka nozieguma paveikšanas brīdī viņš esot nepārtraukti lietojis alkoholu, tādēļ detalizēti neatceroties savas darbības, taču viņš nenoliedza nozieguma izdarīšanas faktu.

Spriedumā skaidrots, ka tiesa nolēma piemērot īslaicīgu brīvības atņemšanu, jo, ņemot vērā nozieguma raksturu, tai nebija pārliecības, ka vieglāka soda piemērošana sasniegtu soda mērķi.

Papildus brīvības atņemšanai no vīrieša arī tika piedzīta 700 eiro liela morālā kaitējuma kompensācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!