Foto: F64

Jaunais izglītības saturs, ko skolās ieviesīs 2019. gada septembrī, nodrošinās skolēniem prasmes lietot iegūtās zināšanas, risināt problēmas un sagatavos audzēkņus dzīvei, Zinību dienas sveicienā pauda izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V).

"Es nevaru jums apsolīt, ka mācīties būs viegli, bet mēs darīsim visu, lai mācīties būtu interesanti un radoši, un gūtā izglītība jums pavērtu plašas iespējas jūsu turpmākajās dzīves un darba gaitās, veidojot Latviju par plaukstošu labklājības zemi," uzrunājot skolēnus, studentus, skolotājus, pasniedzējus un vecākus teica Šadurskis.

Ministrs atgādina, ka skolu infrastruktūras uzlabošanai pašvaldībās Izglītības un zinātnes ministrija no Eiropas Savienības fondiem ir piesaistījusi 282 miljonus eiro.

"Šis mācību gads ir sagatavošanās laiks jaunā izglītības satura ieviešanai visos vispārējās izglītības posmos, kas sāksies 2019. gada septembrī. Jaunais saturs nodrošinās skolēniem prasmes lietot iegūtās zināšanas, risināt problēmas un sagatavos viņus dzīvei. Jaunais saturs padarīs pedagogu darbu interesantāku un radošāku," apsveikumā teica Šadurskis, piebilstot, ka daudzas skolas Latvijā jau tagad faktiski strādā pēc jaunā standarta.

Šadurskis arīdzan izcēla veselīga un sportiska dzīvesveida nozīmi, kā arī atgādināja par pedagogu minimālā atalgojuma par likmi paaugstināšanu.

"Vēlu visiem laimīgu, radošu un interesantu jauno mācību gadu!" rezumēja Šadurskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!