Foto: Shutterstock

Pēdējā laikā Rīgas pašvaldības policijas (RPP) arvien biežāk sastopas ar jauniešiem, kuri atzīmējuši tuvojošos jauno mācību gadu lietojot alkoholiskos dzērienus, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" teica RPP priekšnieks Juris Lūkass.

Tiesa, likumsargu veikto kontrolpirkumu laikā alkoholiskie dzērieni nepilngadīgajiem pārdoti reti. Saskaņā ar Lūkasa pausto, tas nozīmē, ka visticamāk grādīgo dziru iegādājas kāda pilngadīga persona un tad to nodod nepilngadīgajiem.

Viņš aicināja alkohola pircējus pirms pārkāpuma izdarīšanas padomāt par to jauniešu, kuriem grasās nodot alkoholu, nākotni: "Administratīvais sods par sevi ir tas mazākais, bet visa šī informācija var būtiski ietekmēt nepilngadīgā kaut kādus nākotnes plānus, jo šī informācija saglabāsies."

3. septembrī, kad daudzās Rīgas skolās tiks atzīmēta jaunā mācību gada sākšanās RPP kā ierasts plāno nodrošināt sabiedrisko kārtību pie visām skolām un interešu izglītības iestādēm. Tāpat policisti plāno pastiprināti patrulēt dažādās jauniešu pulcēšanās vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!