Foto: LETA

Nākamnedēļ, 5. septembrī, Latvijas bijušie Ministru prezidenti un esošais premjers Māris Kučinskis (ZZS) diskutēs par Latvijas nākotni, informēja Valsts kancelejā. Diskusiju būs iespējams vērot arī tiešraidē portālā "Delfi".

Dalību diskusijā apstiprinājuši Ivars Godmanis, Valdis Birkavs, Māris Gailis, Andris Šķēle, Vilis Krištopans, Andris Bērziņš, Einars Repše, Indulis Emsis, Aigars Kalvītis, Laimdota Straujuma un Kučinskis.

Pasākums notiks pulksten 14 valdības sēžu zālē.

Tāpat pulksten 13 Kučinskis atklās izstādi Ministru kabinetā, atzīmējot Latvijas valdības izveidošanas simtgadi.

Valsts kancelejā informēja, ka šogad savu simtgadi atzīmē ne tikai Latvijas valsts, bet arī tās valdība. "Valdības darbs un tās lēmumi visos laikos spēlējuši nozīmīgu lomu valsts veidošanā un attīstībā, tāpēc, apzinoties šo nozīmīgo notikumu, Ministru kabinetā no 5. septembra līdz 15. decembrim būs apskatāma izstāde "Latvijas valdībai 100". Raugoties caur visu Latvijas premjerministru prizmas, izstādē atspoguļota Latvijas valdības veidošanās vēsture, tās darbs un būtiskākie lēmumi laikā, kad valsts tika nodibināta un arī pēc neatkarības atgūšanas 1990. gadā," informēja Valsts kancelejā.

Valsts iekšējās stabilitātes nodrošināšana, iedzīvotāju apgāde ar pārtiku, Latvijas armijas veidošana, agrārā reforma, valsts iestāžu izveide, latviešu valodas pozīciju nostiprināšana - tie ir tikai daži no valdību būtiskākajiem lēmumiem neatkarīgas Latvijas izveidošanas posmā. Savukārt mūsdienās Ministru kabinets ir lēmis gan par padomju karaspēka izvešanu no valsts, ministriju skaita samazināšanu un civildienesta izveidi, valūtu maiņu, privatizāciju, iestāšanos Eiropas Savienībā, NATO, OECD un citās organizācijās, gan par valsts atbalsta vairošanu demogrāfijas jautājumiem, tai skaitā ģimenēm ar bērniem, tautsaimniecības vides attīstību un ekonomikas izaugsmi, kā arī par pārmaiņām izglītības sistēmā, veselības aprūpē un nodokļu politikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!