Foto: LETA

Latvijas zvērinātu advokātu padome (LZAP) ir ierosinājusi disciplinārlietu pret advokātu un Saeimas deputāta kandidātu Aldi Gobzemu, saistībā ar četriem saņemtajiem iesniegumiem, apstiprināja LZAP priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs.

Viņš norādīja, ka jautājums tika skatīts bez Gobzema klātbūtnes, jo šī bijusi jau otrā reize, kad viņš nevarēja ierasties uz LZAP sēdi.

Rozenbergs sacīja, ka padome ir saņēmusi Gobzema rakstiskus paskaidrojumus par iesniegumos minētajiem faktiem un jautājums tiks nodots tālākai izskatīšanai LZAP disciplinārlietu komisijai, kura tuvāko mēnešu laikā lems - vai un kādu disciplinārsodu Gobzemam piemērot.

Kā ziņots, nogalinātā maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus ģimene ir vērsusies LZAP, lūdzot ierosināt disciplinārlietu pret Gobzemu un izslēgt viņu no advokatūras.

Bunkus brālis Kristaps Bunkus iepriekš paudis, ka iesniegumā Bunkus ģimene uzskaitījusi desmit konkrētus Mārtiņa Bunkus goda un cieņas aizskāruma gadījumus, kurus veicis Gobzems laikā no šī gada 7. jūnija līdz 10. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!