Foto: Publicitātes attēli
Lai mudinātu ārzemēs dzīvojošos Latvijas valsts piederīgos aktīvāk iesaistīties politiskajās norisēs, biedrība "Ar pasaules pieredzi Latvijā" (AppLV) 28. augustā rīkos priekšvēlēšanu diskusiju "Par ko balsot diasporai?", portālu "Delfi" informē biedrība. Pasākuma tiešraidi varēs vērot portālā "Delfi".

Klātienē interaktīvo diskusiju ir aicināti apmeklēt visi, kuri jau zina, vai vēl tikai domā, par ko balsot oktobrī Saeimas vēlēšanās, bet jo īpaši aicināta Latvijas valstij piederīgo diaspora. Interaktīvā diskusija "Par ko balsot diasporai?" notiks 28. augustā pulksten 18.30 "Tu jau zini kur" hallē Rīgā, Tallinas ielā 10-3.

"Pasākuma mērķis ir apkopot politisko partiju risinājumus valsts demogrāfiskajām problēmām, kā arī iesaistīt ārpus Latvijas dzīvojošos 370 tūkstošus valstspiederīgo pirmsvēlēšanu diskusijās," stāsta vadītāja Māra Rūse.

Diskusijas laikā tiks noskaidrots politisko partiju redzējums saiknes ar diasporu uzturēšanai un remigrācijas veicināšanai. Partijas atbildēs uz dažādiem jautājumiem par tēmām, kas attiecas uz diasporas atbalsta pasākumiem, sociālo aizsardzību, Latvijas vietu pasaulē un vīziju par tās attīstību nākamajā simtgadē. Partijām tiks uzdoti arī ar Latvijas mazākumtautībām ārzemēs un to remigrāciju saistītie jautājumi.

Dalību ir apstiprinājuši vienpadsmit partiju pārstāvji - Irina Bobkova (Latvijas Krievu Savienība - Русский Союз Латвии), Jānis Bordāns (Jaunā konservatīvā partija), Rihards Kols, (Nacionālā apvienība), Antoņina Ņenaševa (PROGRESĪVIE), Gints Gābers (No sirds Latvijai), Vjačeslavs Dombrovskis (SDP "Saskaņa" - СДП "Согласие"), Daniels Pavļuts (Attīstībai / Par), Ieva Brante (Latvijas Reģionu Apvienība), Zanda Kalniņa-Lukaševica (Jaunā Vienotība), Artuss Kaimiņš (Kam pieder Valsts?), Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Biedrība "Ar pasaules pieredzi Latvijā" ir uz remigrāciju vērsta organizācija Latvijā, kas Rīgā ik mēnesi rīko stāstu vakarus un pasākumus reģionos, kā arī veido plašu remigrantu tīklu Latvijā. Biedrība regulāri piedalās publiskās diskusijās par remigrantiem aktuālām tēmām un ir līdzdarbojusies Diasporas likuma izstrādē. "AppLV" ir politiski neitrāla kustība, kas gada laikā apvienojusi vairāk nekā 3000 cilvēku, – gan tos, kuri jau atgriezušies Latvijā, gan tos, kuri vēlas to darīt nākotnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!