Foto: Pašvaldības policija
Rīgas pašvaldības policisti aizvadītās nedēļas piektdienā kāda daudzdzīvokļu nama pagalmā notvēruši meklēšanā izsludinātu vīrieti, kurš konfliktējis ar bijušo dzīvesbiedri, informēja Rīgas pašvaldības policijā (RPP).

Informāciju par kādu konfliktu Lokomotīves ielā likumsargi saņēmuši neilgi pirms pulksten 15.00, un uz notikuma vietu norīkota tuvākā RPP autopatruļa.

Likumsargi pie norādītā daudzdzīvokļu nama sastapa aprakstam atbilstošu pāri. Sieviete uzreiz piesteidzās pie policijas operatīvā transportlīdzekļa un pastāstīja, ka bijušais dzīvesbiedrs lūdzis viņai iznākt ārā. Sieviete izgājusi pagalmā, lai noskaidrotu, kāpēc vīrietis viņu traucē. Saruna ātri vien pāraugusi konfliktā. Bijušais mīļotais sievieti nav vēlējies laist atpakaļ mājā.

Likumsargi pamanīja uz sievietes rokas zilumus un jautāja, kā tie radušies, un viņa paskaidroja, ka vīrietis viņu stipri saķēris aiz rokas.

Tāpat noskaidrots, ka šī neesot pirmā reize, kad vīrietis dažādos veidos meklējis iespēju viņu satikt. Vienreiz viņš sievieti pat esot izsekojis.

Sarunas laikā ar pašu vajātāju, viņš sievietes stāstīto nenoliedza, taču acīmredzami notiekošajā problēmu nesaskatīja. Lūgts abām personām nosaukt personas datus, pēc kā kungs uzreiz atzinās, ka visticamāk viņš esot izsludināts meklēšanā. Pārbaudot vīrieša datus, viņa sniegtā informācija apstiprinājās.

Meklēšanā izsludinātais vīrietis aizturēts un ievietots operatīvā transportlīdzekļa pagaidu aizturēšanas nodalījumā.

Vienlaikus sievietei izskaidrotas viņas tiesības lūgt nošķiršanu, tāpat vērsties Valsts policijā (VP) ne tikai par miesas bojājumu nodarīšanu, bet arī vajāšanu. Sieviete norādīja, ka nepieciešamības gadījumā vērsīsies policijā, bet uz vietas atteicās rakstīt iesniegumu.

Vīrietis nogādāts tuvākajā VP iecirknī turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

RPP atgādina – ja pret personu ir vērsta jebkāda vardarbība, kas notiek starp bijušajiem vai esošajiem laulātajiem vai citām savstarpēji saistītām personām neatkarīgi no tā, vai aizskārējs dzīvo vai ir dzīvojis vienā mājsaimniecībā ar aizskarto personu, likumsargi pēc personas pieteikuma var pieņemt lēmumu par pagaidu aizsardzību pret vardarbību, nosakot arī tuvošanās aizliegumu ne tikai aizskartajai personai, bet arī personas dzīvesvietai.

Savukārt Krimināllikumā ir noteikts, ka par vairākkārtēju vai ilgstošu citas personas izsekošanu, novērošanu, draudu izteikšanu šai personai vai nevēlamu saziņu ar šo personu, ja tai ir bijis pamats baidīties par savu vai savu tuvinieku drošību soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!