Foto: LETA
Prokuratūra saīsinātā procesa kārtībā tiesai nodevusi krimināllietu par tīšu nelikumīgu robežas šķērsošanu personu grupā un par vairāku personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai, portālu "Delfi" informē Latvijas Republikas Prokuratūras pārstāve Una Rēķe.

Piektdien, 17. augustā, Ludzas rajona prokuratūras prokurore tiesai saīsinātā procesa kārtībā nosūtījusi krimināllietu, kurā apsūdzība celta piecām personām par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu personu grupā.

Vienai no apsūdzētajām personām apsūdzība celta arī par vairāku personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai.Četras apsūdzētās personas ir Vjetnamas Sociālistiskās Republikas pilsoņi, bet viena apsūdzētā persona – Krievijas Federācijas pilsonis.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai saīsinātā procesa kārtībā apsūdzētie personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, apzinoties, ka viņiem nav attiecīgu institūciju atļaujas jeb ieceļošanas vīzas, kājām nelikumīgi šķērsoja Latvijas Republikas valsts robežu un nokļuva Latvijas Republikas teritorijā no Krievijas Federācijas.

Viena persona nelikumīgi pārvietoja kājām četrus Vjetnamas Sociālistiskās Republikas pilsoņus pāri Latvijas Republikas robežai.

Šobrīd lieta nodota izskatīšanai Rēzeknes tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!