Foto: PantherMedia/Scanpix

No piektdienas, 17. augusta, saistībā ar aizdomām par neatbilstošu mamogrāfijas veikšanu uz laiku tiek apturēta šī valsts apmaksātā izmeklējuma veikšana Aizkraukles slimnīcā, informēja Nacionālā veselības dienesta (NVD) pārstāve Tanita Tamme.

NVD tapis zināms, ka Aizkraukles slimnīcā kādā gadījumā mamogrāfija veikta bez divu neatkarīgu radiologu izmeklējuma rezultāta izvērtējuma. Tāpēc dienests informējis slimnīcu, ka no rītdienas līdz minētā gadījuma apstākļu noskaidrošanai un to izvērtēšanai uz laiku tiks apturēta mamogrāfijas pakalpojuma apmaksa ārstniecības iestādei.

Tamme norādīja, ka NVD lūdzis Aizkraukles slimnīcu nekavējoties sniegt informāciju par darbībām, kas tiks veiktas ārstniecības iestādē, lai turpmāk nepieļautu šādu gadījumu atkārtošanos un nodrošinātu mamogrāfijas pakalpojumu sniegšanu atbilstoši stratēģiskajā iepirkumā izvirzītajām prasībām, tostarp prasībai, ka mamogrāfijas izmeklējumu neatkarīgi izvērtē divi radiologi. Slimnīcai lūgts iesniegt procesa aprakstu un norādīt darbības, kas tiks veiktas kontroles pasākumu īstenošanai un pakalpojumu sniegšanas kvalitātes nodrošināšanai.

Vienlaikus NVD iesaistīšoties pacientu plūsmas organizēšanā mamogrāfijas pakalpojuma saņemšanai, novirzot pacientus uz tuvākajām ārstniecības iestādēm. NVD norādīja, ka pacienti ir aicināti interesēties par mamogrāfijas pakalpojuma saņemšanas iespējām citās tuvākajās ārstniecības iestādēs - Jelgavas poliklīnikā, Bauskas slimnīcā, Dobeles un apkārtnes slimnīcā, kā arī Ogres rajona slimnīcā.

Dienestā atgādināja, ka mājaslapā "www.rindapiearsta.lv" var noskaidrot ārstniecības iestādes, kurās var veikt mamogrāfiju ar nosūtījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!