Foto: AFP/Scanpix

Pēc mēneša, 11. septembrī, Rīgā notiks Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ikgadējā izglītības pārskata "Education at a Glance 2018" atvēršanas pasākums, informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Kā norādīja ministrijā, 2018. gada ziņojums piedāvā jaunu skatījumu uz vienlīdzīgām iespējām izglītībā, analizējot dzimuma, vecāku iegūtās izglītības, imigrantu izcelsmes un pilsētas/lauku aspektu ietekmi uz izglītības ceļiem un pieeju darba tirgum.

Atsevišķa ziņojuma nodaļa, kas veltīta ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķiem izglītībā, sniedz vērtējumu par OECD dalībvalstu un partnervalstu progresu vienlīdzīgu iespēju izglītībā mērķa sasniegšanā. Tāpat ziņojumu papildina jauni indikatori, kas raksturo vienlīdzīgas iespējas augstākās izglītības studiju sākšanā un pabeigšanā, kā arī lēmumu pieņemšanu izglītības sistēmās.

Ir sagatavoti arī jauni dati par skolu direktoru oficiāli noteiktajām un faktiskajām algām, kā arī par valstu izdevumiem bērnu agrīnajai izglītībai un aprūpei, un bērnu skaitu izglītības sistēmā.

Pasākums notiks Latvijas Universitātes un "Microsoft" Inovāciju telpā, Kalpaka bulvārī 4, pulksten 11. To atklās izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V), savukārt OECD Izglītības un prasmju direktorāta eksperts Simons Normando prezentēs Latvijas izglītības datu izlasi starptautiskā salīdzinājumā. Latvijas datus komentēs IZM Profesionālās un pieaugušo izglītības departamenta, Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta, kā arī Izglītības kvalitātes valsts dienesta pārstāvji.

Ziņojums "Education at a Glance: OECD Indicators" ir datos balstītas informācijas avots par izglītību visā pasaulē. Ziņojumā apskatīta situācija 36 OECD dalībvalstīs un organizācijas partnervalstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!