Foto: F64

Ceturtdien ugunsgrēkā kādā šķūnī Ogres novadā cietis viens cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Izsaukumu uz uguns nelaimi glābēji saņēma pulksten 11.25. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg šķūnis 120 kvadrātmetru platībā un sausā zāle 100 kvadrātmetru platībā. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku saviem spēkiem, ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts pulksten 14.59.

Kopumā aizvadītajā diennakti VUGD saņēma 95 izsaukumus – 58 uz ugunsgrēku dzēšanu un 23 uz glābšanas darbiem, bet 14 no izsaukumiem bija maldinājumi. Glābēji steiguši dzēst degošus atkritumus, sodrējus ēkas dūmvadā, sausu zāli, zaru kaudzi, labības rugājus, koka dobumu, salmu ķīpas, siena ruļļus, salmu ruļļus, meža zemsedzi, dūmu sveces, putekļu filtrus, elektroinstalāciju un piekaramos griestus, četras vieglās automašīnas, neapsaimniekotas ēkas ārdurvis, saimniecības ēku un garāžu, dārza māju, šķūni, dzīvojamo māju un bez uzraudzības atstātu piedegušu ēdienu.

Pulksten 18.42 VUGD saņēma izsaukumu uz Burtnieku ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies piecstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg ceturtā stāva dzīvoklis 25 kvadrātmetru platībā. No piedūmotās mājas ugunsdzēsēji glābēji evakuēja 56 cilvēkus. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts pulksten 20.25.

Savukārt, palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, ceturtdien ugunsdzēsēji glābēji Šampētera ielā Rīgā, Dārza ielā Tukumā un Beverīnas ielā Rīgā no kokiem nocēla kaķus, bet Rīgas ielā Daugavpilī no strūklakas izcēla suni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!