Foto: DELFI Aculiecinieks

Otrdien Ķeguma novadā sadegusi vieglā automašīna, bet kādā daudzstāvu nama dzīvoklī – sadzīves mantas. Abos ugunsgrēkos kopumā ir divi cietušie, kuri nodot mediķu aprūpē, portāls “Delfi” uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 11.28 tika saņemts izsaukums uz Ķeguma novada, kur dega vieglā automašīna. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka sešu kvadrātmetru platībā deg vieglā automašīna.

Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pulksten 13.12 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 15 VUGD saņēma izsaukumu uz Jūrmalu, kur kādā daudzstāvu dzīvojamā mājā bija jūtami dūmi. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienā no ēkas dzīvokļiem bija degušas sadzīves mantas 0,5 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts pirms VUGD ierašanās, bet tajā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, ogles, skaidas, sausā zāle un elektrības kabelis, meža zemsedze, sadzīves mantas, labības rugāji, zaru kaudze, pirts un trijos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 55 izsaukumus – 23 uz ugunsgrēku dzēšanu un 21 uz glābšanas darbiem, bet 11 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!