Foto: LETA

AS "Rīgas siltums" siltumtīklu remontdarbiem piesaistīs kredītlīdzekļus 10 miljonu eiro apmērā, informēja uzņēmumā.

Pēc "Rīgas siltumā" paustā, kredītlīdzekļus paredzēts piesaistīt uz pieciem gadiem.

Atbilstoši informācijai uzņēmuma mājaslapā, "Rīgas siltums" izsludinājis iepirkumu kredītlīdzekļu piesaistei 2017./2018. finanšu gada investīciju projektu finansēšanai un refinansēšanai. Pieteikumus iespējams iesniegt līdz šā gada 24. jūlija pulksten 11.

Kā ziņots, "Rīgas siltuma" finanšu gada pirmajos sešos mēnešos gūtā peļņa no siltumenerģijas un elektroenerģijas pārdošanas un citas saimnieciskās darbības bija 18,6 miljoni eiro, kas salīdzinājumā ar attiecīgo periodu gadu iepriekš ir par 770 000 eiro vairāk.

"Rīgas siltums" gūtā peļņa no siltumenerģijas pārdošanas, elektroenerģijas pārdošanas un citas saimnieciskās darbības iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2016. gada 1. oktobra līdz 2017. gada 30. septembrim, bija 1,82 miljoni eiro.

Pagājušajā finanšu gadā ir gūta arī papildus peļņa 5,94 miljonu eiro apmērā, kas ir izveidojusies saistībā ar to, ka ar 2018. gadu Latvijā ir ieviesta jauna uzņēmumu ienākuma nodokļa aprēķināšanas un maksāšanas kārtība, kuras rezultātā "Rīgas siltums" vairāk nekā desmit gadu periodā uzkrātā atliktā nodokļa apmērs tika atzīti par pagājušā finanšu gada peļņas vai zaudējumu aprēķinā kā ieņēmumi.

Tikmēr uzņēmuma "Rīgas siltums" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā bija 152,3 miljoni eiro. Tas ir par 6,7 miljoniem eiro jeb 4,6% lielāks nekā iepriekšējā finanšu gadā un saistīts ar to, ka iepriekšējā apkures sezona bija garākā "Rīgas siltums" vēsturē, kā arī nodrošinot pastāvīgu pieaugumu jauno klientu sektorā, norādīja uzņēmuma pārstāvji.

"Rīgas siltuma" akcionāri ir Rīgas dome - 49%, Latvijas valsts - 48,995%, "Enerģijas risinājumi. RIX" - 2% un "Latvenergo" - 0,005%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!