Foto: A. Blomkalns, Valsts policija

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis paudis pateicību atbildīgajiem dienestiem par darbu XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku kārtības nodrošināšanā, uzsverot labi iepriekšējo sagatavošanos.

"Tas, ka dienestu vērtējumā šie bija mierīgākie svētki līdzšinējo Dziesmu un deju svētku vēsturē, liecina par lielu dienestu darbu, labu iepriekšējo sagatavošanos, risku izvērtējumu un savstarpējo koordināciju svētku laikā," pauda ministrs.

"Vēlos teikt lielu paldies iekšlietu dienestiem – Valsts policijai, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, Drošības policijai un Valsts robežsardzei, kā arī citu nozaru dienestiem, kam svētku laikā bija darba pilnas rokas un kas nodrošināja to, ka svētku dalībnieki, apmeklētāji, kā arī Rīgas iedzīvotāji un viesi varēja pilnībā baudīt svētku prieku," pateicību pauda ministrs.

Jau ziņots, ka no 30. jūnija līdz 8. jūlijam Rīgā norisinājās simtgades Dziesmu un deju svētki, pulcējot 43 000 dziedātāju, dejotāju un citu amatiermākslas kolektīvu dalībnieku. Atbildīgie dienesti jau paziņojuši, ka šie bijuši vieni no mierīgākajiem Dziesmu un deju svētkiem vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!