Foto: LETA
Līdz šī gada 1. jūnijam e-veselības sistēmā izrakstītas 5 210 550 receptes, kas ir par miljonu recepšu vairāk nekā mēnesi iepriekš, informēja Nacionālajā veselības dienestā (NVD).

No šīm e-receptēm jau atprečotas jeb izmantotas aptiekā ir 4 243 492 e-receptes. Iemesli, kāpēc nav atprečotas visas e-receptes, var būt dažādi - pacientu neklausīšana ārsta norādēm, medikamentu dārdzība, plāni iegādāties zāles vēlāk, kad būs beidzies iepriekšējais iepakojums, un citi, norāda dienestā.

Kā norāda NVD, līdz šim informācija par receptēm, kas nav atprečotas, nebija pieejama. To var redzēt līdz ar e-veselības sistēmas ieviešanu, jo farmaceits e-veselības sistēmā atzīmē e-receptes zāļu izsniegšanas faktu.

Vienlaikus e-veslības sistēmā uz 1. jūniju atvērtas 565 589 darbnespējas lapas, bet noslēgtas - 506 669 lapas. Tas ir par apmēram 50 000 lapu vairāk nekā pirms mēneša.

E-veselības sistēmā patlaban tiek ievadīti arī citi dati, piemēram, vizuālā diagnotika. Līdz jūnijam e-veselības sistēma tika iesūtīti 229 525 izmeklējumi un 294 116 slēdzieni.

Mazāk aktīvi tiek izmantota iespēja reģistrēties pie ģimenes ārsta, proti, līdz jūnijam saņemts tikai 491 pieteikums, turklāt vēl mazāk jeb 78 no šiem pieteikumiem tikuši apstiprināti. Vēl 55 tika noraidīti, bet 122 – atcelti.

Vienlaikus e-veselības sistēmā izsniegtas 22 298 Eiropas veselības apdrošināšanas kartes jeb EVAK.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!