Foto: LETA

Valsts policija sākusi administratīvo lietvedību par Jaunās konservatīvās partijas (JKP) politiskās akcijas rīkošanu Dziesmu svētku pasākumu norises vietā Vērmanes dārzā.

Nenosaucot konkrētu partiju un personu identitāti, Valsts policija norāda, ka Dziesmu svētku organizatori informējuši par XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku kārtības noteikumu 44. punkta, kas paredz aizliegumu svētku norises vietās rīkot politiskas akcijas, pārkāpumu. Saistībā ar saņemto informāciju Valsts policija no Vērmanes dārza uz policijas iecirkni paskaidrojuma sniegšanai nogādājusi kādu sievieti ar politiķu kartona figūrām.

Likumsargi informē, ka pēc paskaidrojuma sniegšanas sieviete atbrīvota, bet saistībā ar šo pārkāpumu sākta administratīvā lietvedība.

Savukārt JKP savā "Facebook" kontā pauž sašutumu par šādu rīcību, norādot, ka partijas biedri - Krišjānis Feldmans un Linda Medne - "devušies Rīgas ielās svinēt". Viņiem līdzi bijušas JKP līderu Jāņa Bordāna, Jutas Strīķes un Jura Juraša kartona figūras, kurās minētās trīs personas ieģērbtas tautastērpos.

Partija uzskata, ka policija "Padomju tradīciju un Kremļa stilā" partijas biedrus aizturējusi, nepaskaidrojot nekādu iemeslu, bet kartona figūras esot konfiscētas un aiznestas. JKP norāda, ka šī gadījuma dēļ vairākiem cilvēkiem iecirknī Matīsa ielā, Rīgā, nācies pavadīt visu dienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!