Foto: LETA

Ja Saeimas vēlēšanas notiktu jūnijā, Saeimā iekļūtu sešas partijas, bet "Jaunās vienotības" vietā parlamentā sēstos Jaunā konservatīvā partija (JKP), atsaucoties uz SKDS socioloģiskās aptaujas datiem, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Populārākā partija Latvijā ir "Saskaņa", kas jūnijā spētu pulcēt 20,9% balsu (par 1,8% vairāk nekā maijā). "Panorāma" uzsver, ka aptauja veikta pēc Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskapa Pētera Sproģa paziņojuma par kandidēšanu 13. Saeimas vēlēšanās no "Saskaņas" rindām. Vēstīts, ka Sproģis savu kandidatūru jau atsaucis.

Otra populārākā partija jūnijā bija Zaļo un zemnieku savienība, kas savāktu 13,4% balsu. "Visu Latvijai! – "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK"" pulcētu 6,1% vēlētāju (–0,9%). Apvienībai "Attīstībai/Par!" savu balsi atdotu 4,7% vēlētāju (+1,7%).

Partija "KPV LV" iegūtu 4,4% atbalstu (+1,4%). "Panorāma" norāda, ka aptauja veikta vēl pirms partijas līdera Artusa Kaimiņa aizturēšanas.

JKP atbalsts audzis par 1,6%, jūnijā sasniedzot 4,0%. Savukārt "Jaunā vienotība" zaudējusi 1% vēlētāju balsu, baudot vien 2,7% plašu elektorāta atbalstu. Proporcionāli sadalot neizlēmušo vēlētāju balsis, Saeimā iekļūtu sešas partijas, bet "Jaunās vienotības" vietā parlamentā nokļūtu JKP.

Neizlēmušo skaits no 27,5% maijā sarucis līdz 23,7% jūnijā. Savukārt 13,2% aptaujāto norādījuši, ka vēlēšanās nepiedalīsies.

Latvijas Reģionu apvienība saņemtu 1,7% balsu, "No sirds Latvijai" 1,5% balsu, "Latvijas Krievu savienība" 1,2% balsu, bet "Progresīvie" – 1,1% balsu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!