Foto: LETA

Ceturtdien neuzticības balsojumā amatu zaudējis Talsu novada domes priekšsēdētājs Edgars Zelderis ("Mēs - Talsiem un novadam"), informēja Talsu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas vadītāja Anna Ķīviča.

Par Zeldera atbrīvošanu nobalsojuši 12 deputāti, bet pieci balsojuši "pret".

Par Zeldera atbrīvošanu no amata nobalsojuši visi 11 deputāti, kuri prasīja iekļaut domes sēdes darba kārtībā jautājumu par neuzticības izteikšanu Zelderim, kā arī Jaunās konservatīvās partijas deputāte Inga Gluzda.

Pret neuzticības izteikšanu Zelderim balsoja viņa pārstāvētās partijas "Mēs - Talsiem un novadam" un Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK deputāti.

Šīs sēdes darba kārtībā nav jautājuma par jauna domes priekšsēdētāja ievēlēšanu.

Jau ziņots, ka vien divas nedēļas pēc iepriekšējā neuzticības balsojuma virkne deputātu atkal bija iesnieguši pieprasījumu atbrīvot no amata Talsu novada domes priekšsēdētāju Zelderi.

Kā informēja domē pārstāvētie partijas "Mēs - Talsiem un novadam" deputāti, pieprasījumu par neuzticības izteikšanu Zelderim iesnieguši 11 deputāti.

Starp viņiem ir iepriekšējā pieprasījuma autori - partijas "Talsu novada attīstībai" deputāti Andis Astrātovs, Ģirts Kalnbirze, Oļegs Solovjovs un Gerda Zeberiņa, Latvijas Zaļās partijas deputāts Alfons Spēks un Latvijas Reģionu apvienības deputāte Daiga Feldmane.

Tāpat pieprasījumu parakstījuši "Vienotības" deputāti Edmunds Demiters un Normunds Tropiņš, kuri pirms divām nedēļām balsoja pret mēra atbrīvošanu.

Pieprasījumam pievienojusies arī Latvijas Zaļās partijas deputāte Tabita Kalniņa, kura 21.jūnija domes sēdē nepiedalījās, kā arī Latvijas Zemnieku savienību pārstāvošie domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Dainis Karols un deputāts Almants Kalniņš, kuri abi iepriekšējā sēdē paziņoja, ka neuzticības balsojumā nepiedalīsies.

Zeldera pārstāvētā partija paziņojumā pauž pārliecību, ka ne jau pašreizēja mēra vadības stils ir iemesls vēlmei noņemt viņu no amata, bet gan Zeldera cīņa pret korupciju un naudas izsaimniekošanu Talsu novada pašvaldībā. "Zīmīgi, ka mēram pagājušajā gadā tika piedāvāts "kukulis", par ko ir informētas tiesībsargājošās iestādes, norāda partijā.

Pēc pērn jūnijā notikušajām pašvaldību vēlēšanām Talsu novadā nomainījās vara. Sešu Talsu novada domē ievēlēto partiju pārstāvji parakstīja vienošanās memorandu par sadarbību. Sadarbības memorandu parakstīja partijas "Mēs - Talsiem un novadam", Latvijas Zemnieku savienības, Latvijas Zaļās partijas, "Vienotības", "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Jaunās Konservatīvās partijas pārstāvji, kuriem kopā Talsu novada domē ir 12 no 17 deputātu vietām. Par domes priekšsēdētāju ar 12 balsīm "par" tika ievēlēts Zelderis.

Ārpus sadarbības memoranda palika iepriekšējā Talsu novada domes priekšsēdētāja Aivara Lācarus pārstāvētā partija "Talsu novada attīstībai" ar četriem deputātiem un Latvijas Reģionu apvienība, kas ieguva vienu deputāta vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!