Foto: Publicitātes attēli
Sarunu festivāls "Lampa", kas 29. un 30. jūnijā jau ceturto gadu norisināsies Cēsu pils parkā, šogad piedzīvojis programmas jaunumu un papildinājumu. Viens no tiem ir jauniešu programma "Īssavienojums", kura uz koka platformām parka Riekstu kalnā piedāvās dažādas darbnīcas, aktivitātes, sarunas un diskusijas par jauniešiem aktuālām tēmām, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

"Jau kopš pirmā festivāla gada esam vēlējušies "Lampā" ieviest arī jauniešu programmu, lai kļūtu aizvien interesantāki jaunajai paaudzei, piešķirtu festivālam vēl kādu dauzonīgāku noti un ļautu izpausties arī tiem, kas veidos mūsu nākotni. Šovasar sadarbībā ar jauniešu organizācijām "Avantis", "Young Media Sharks" un Vācijas Federālo Ārlietu ministriju to ir izdevies īstenot," prieku par jauniešu programmu pauž Sarunu festivāla "Lampa" direktore Ieva Morica.

"Īssavienojumā", kā skaidro pasākuma rīkotāji, paredzētās aktivitātes aicināti apmeklēt ne tikai paši jaunieši, bet arī citu vecumu klātesošie, kuriem rūp jauniešu iesaiste sabiedrībā un interesē jaunās paaudzes viedoklis. Divu dienu garumā būs iespēja diskutēt par līderismu un uzņemšanos jauniešu vidū, apspriest jauniešu iniciatīvu nozīmi sabiedrībā kopā ar Imanta Ziedoņa muzeja pārstāvjiem, meklēt robežu starp patriotismu un nacionālismu, brokastot kopā ar Eiropas Savienību, satikt sociālo tīklu zvaigznes, piedalīties MOT drosmes klasē vai pat doties ātrajos randiņos ar visdažādāko nozaru NVO, kā arī daudz ko citu.

"Ikviens Riekstu kalnā būs laipni gaidīts arī improvizācijas teātra meistarklasēs, Open Air lietoto mantu maiņas punktā un Latvijas Skautu un gaidu organizācijas vadītā sarunā par to, kā kopīgi veidot labāku pasauli. Pirmo festivāla dienu noslēgs akustisks koncerts siltā gaisotnē, bet tieši pusnaktī tiks dots starts īpašam nakts pārgājienam ap Cēsīm, kurā iepazīt sevi un apkārtējos no cita skatupunkta un pat piedalīties maģiskā saullēkta peldē," stāsta rīkotāji.

Plašāka informācija un pilna "Īssavienojuma" programma pieejama šeit.

Rosība Riekstu kalnā jau sākusies. No 19. jūnija līdz 2. jūlijam gan jaunieši (vecumā no 18 gadiem), gan pieaugušie tiek aicināti pieteikties vasaras meistarklasei māju būvniecībā kokos. Ikkatram dota iespēja piedalīties dažādās meistarklasēs, piemēram, darbs augstumā, mezglošana, darbs ar virvēm, baļķu stiprināšana un TreeHouse platformu būvniecība. Meistarklašu rezultātā tiks izbūvētas festivāla skatuves.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!