Trešdien, 20.jūnijā, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) preses brīfingā informēja par iecerētajām pārmaiņām dienesta brigāžu darba organizācijā. To bija iespējams vērot tiešraidē portālā "Delfi".

NMPD plāno ieviest jaunu pieeju brigāžu darba organizācijā, ņemot vērā attīstīto valstu pieredzi – tostarp izveidojot dažāda profila un sastāva brigādes atbilstoši izsaukumu specifikai, pārorganizējot brigāžu darbu atbilstoši izsaukumu intensitātei dažādās diennakts stundās.

NMPD direktore Liene Cipule uzver, ka lielu izaicinājumu priekšā šobrīd ir daudzas jomas Latvijā. "Arī dienestā ir nepieciešamas pārmaiņas, lai varam uzlabot savu spēju reaģēt uz izsaukumiem. Nenoliedzami pārmaiņu nepieciešamību veicina gan demogrāfijas tendences, gan arī personāla trūkums. Tajā pašā laikā redzam, ka arī brigāžu darba organizācijā ir lietas, ko nepieciešams mainīt, lai esošo resursu ietvaros mēs būtu efektīvāki," norāda Cipule.

"Mums ir svarīgi izveidot dienestu, kurš spēj ātri reaģēt un palīdzēt kritiskās situācijās. Dienestu, uz kuru vēlas nākt strādāt jaunie mediķi un kurā spējam nodrošināt pacientiem kvalitatīvu neatliekamo medicīnisko palīdzību. Bez šīm pārmaiņām nav iespējama dienesta attīstība un ilgtermiņā arī kvalitatīvas neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšana pacientiem," norāda Cipule.

NMPD dibināts 2009. gadā, kad centralizējot pirmsslimnīcas funkciju un apvienojot pašvaldību pārziņā esošos resursus, tika izveidots visā Eiropā unikāls NMPD organizēšanas modelis.

Dienests organizē un nodrošina pirmsslimnīcas neatliekamo medicīnisko palīdzību ikdienā un ārkārtas situācijās visā Latvijā. Tiek nodrošināta arī specializētā medicīniskā palīdzība Latvijas slimnīcām, ja nepieciešamais medicīniskās palīdzības apjoms pārsniedz to rīcībā esošos resursus un iespējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!