Foto: Shutterstock
Cēsu novada bāriņtiesas priekšsēdētājas amatā iecelta līdzšinējā šī amata pienākumu izpildītāja Ilze Krēsliņa, pastāstīja Cēsu novada pašvaldības pārstāve Edīte Matuseviča.

Krēsliņa 2011. gadā tika ievēlēta Cēsu novada bāriņtiesas locekles amatā, bet 2014. gadā kļuvusi par bāriņtiesas priekšsēdētājas vietnieci.

Savukārt pēdējā novada domes sēdē viņa iecelta bāriņtiesas priekšsēdētājas amatā. Šis lēmums gan stāsies spēkā tikai tad, kad būs saņemts apstiprinājums no Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas un Sodu reģistra par viņas atbilstību amatam.

Krēsliņai ir profesionālais maģistra grāds sociālajā darbā.

Kā norāda domē, iepriekšējo bāriņtiesas vadītāju Velgu Ķeviņu dome atcēla no amata šī gada sākumā. Cēsu novada pašvaldība atbrīvoja Bāriņtiesas priekšsēdētāju administratīvo pārbaužu rezultātā konstatētu nepilnību Bāriņtiesas darbā dēļ.

Pārbaudes veica Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija. Pārbaudēs tika konstatēti trūkumi, kas ilgstoši netika novērsti.

Kā liecina pašvaldības mājaslapā pieejamā informācija, domes lēmums par Ķeviņas atbrīvošanu pamatots ar normatīvo aktu punktiem, kas liecina, ka darba devējs saskatījis problēmas viņas darbā. Piemēram, domes lēmumā ir atsauce uz Bāriņtiesu likuma 14. panta pirmās daļas 1. punktu, kas nosaka, ka bāriņtiesas priekšsēdētāju atceļ no amata, ja viņš nepilda savus pienākumus vai, pildot tos, rīkojies prettiesiski vai nolaidīgi. Ir arī atsauce uz Bērnu tiesību aizsardzības likuma 6. panta pirmo daļu, kas nosaka, ka tiesiskajās attiecībās, kas skar bērnu, bērna tiesības un intereses ir prioritāras.

Cēsu novada dome vienbalsīgi ar 13 balsīm par, nevienam nebalsojot pret un nevienam neatturoties nolēma Ķeviņu atcelt no amata.

Plašāka informācija par šo domes lēmumu nav pieejama, jo jautājums skatīts slēgtā domes sēdē, jo uzskatāms par ierobežotas pieejamības informāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!