Foto: F64

Pēc šīs nedēļas sākumā veiktajām ūdens kvalitātes pārbaudēm ir noteikts aizliegums peldēties Mērsraga peldvietā, kas atrodas pie bākas, liecina Veselības inspekcijas mājaslapā publicētais paziņojums.

Mērsraga peldvietā konstatēts augsts mikrobioloģiskais piesārņojums.

Peldvietu ūdens kvalitātes normatīvie robežlielumi ir pārsniegti arī Jūrmalas peldvietās – Dzintaros un Vaivaros, kurās paaugstināta mikrobioloģiskā piesārņojuma dēļ ir ieteikts nepeldēties.

Mērsragā un peldvietās Jūrmalā konstatētais piesārņojums ir raksturojams kā epizodiska rakstura, norāda inspekcijā. Visticamāk piesārņojumu radījusi peldvietu intensīva izmantošana un atpūtnieku pieplūdums, pastāvot ilgstoši karstajam laikam.

Pārējās oficiālajās peldvietās ūdens kvalitāte atbilst prasībām un tajās peldēties ir atļauts.

Peldvietās, kurās noteikti peldēšanās ierobežojumi, tiks ņemti atkārtoti ūdens paraugi analīzēm un sabiedrība par rezultātiem tiks informēta nākamās nedēļas sākumā.

Inspekcijā skaidro, ka aizliegums peldēties liecina, ka peldoties šādā ūdenī pastāv lielāks risks saslimt ar kādu no ādas, gļotādas vai kuņģa - zarnu trakta infekcijas slimībām.

Ieteikums nepeldēties galvenokārt attiecas uz jutīgām iedzīvotāju grupām, tostarp maziem bērniem, vecākiem cilvēkiem un ar hroniskām slimībām slimojošiem cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!