Foto: AP/Scanpix
Kāds amerikānis, kuram piespriests nāvessods par slepkavību, vēlas, lai soda izpilde tiktu atlikta, jo viņam esot pārāk daudz liekā svara, otrdien vēsta interneta ziņu vietne "Daily News".

53 gadus vecajam Ronaldam Postam ir piespriests nāvessods par 1983. gadā pastrādātu slepkavību. Sodu ir paredzēts izpildīt nākamā gada 16. janvārī, bet piektdien notiesātais tiesai iesniedzis pieteikumu ar lūgumu atlikt soda izpildi, jo pārlieku lielā ķermeņa svara dēļ tā varētu izvērsties par "ilgu un mokpilnu nāvi". Nāvessodu ASV parasti izpilda ar nāvējošu medikamentu injekciju rokā.

Posts, kurš sver vairāk nekā 217 kilogramus, uzskata, ka viņa svars, piekļuve vēnām, rētaudi un citas medicīniskās problēmas var radīt nopietnus sarežģījumus soda izpildē. Viņš arī ir par lielu nāvessoda izpildes kušetei, tiesas iesniegumā norādījis Posta advokāts.

"Ņemot vērā viņa unikālo medicīnisko un fizisko stāvokli, pastāv būtisks risks, ka mēģinājums izpildīt nāvessodu beigsies ar nopietnām fiziskām un psiholoģiskām sāpēm, kā arī mokpilnu un ieilguši nāvi," teikts iesniegumā tiesai.

Posts arī norāda, ka samazināt ķermeņa svaru apgrūtina viņa muguras un ceļgalu problēmas. Notiesātais vingrinājumiem ir izmantojis cietuma velotrenažieri, līdz tas salūzis viņa svara dēļ, norādīts iesniegumā.

2008. gadā tiesa noraidīja līdzīgu iesniegumu. Lieko svaru par iemeslu soda atlikšanai minēja par divām slepkavībām notiesāts vīrietis. 121 kilogramu smagajam vīrietim nāvessodu izpildīja 2008. gada 14. oktobrī.

Tikmēr Posta nogalinātās sievietes dēls norāda, ka joprojām vēlas sagaidīt taisnīgu tiesu un slepkavas sodīšanu, vēsta "Daily News". 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!