Foto: DELFI

2016. gada oktobra sākumā maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus vērsies Valsts policijā, jo viņam šķitis, ka kādā krustojumā pretim braucošais motociklists viņam piedraudējis ar ieroci, svētdien ziņoja TV3 raidījums "Nekā personīga".

Kā raidījumam apliecinājuši policijā - šajā kriminālprocesā izmeklēšana turpinās. Savukārt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jēkabs Straume "Nekā personīga" apstiprinājis, ka Bunkus 2016. gada februārī vērsies prokuratūrā, kas iesniegumu pārsūtījusi tālāk birojam. Tajā bijis minēts, ka pret advokātu notiekot mēģinājumi safabricēt krimināllietas un tas tiekot darīts, piekukuļojot izmeklējošo iestāžu amatpersonas. KNAB par to veica izpēti un 2016. gada 4. augustā nosūtīja Bunkum atteikumu ierosināt kriminālprocesu.

Pirms gada, īsi pirms savas aizturēšanas, Krūms "Nekā personīga" savus mēģinājumus nepieļaut Rasas nonākšanu bankā skaidroja ar vēlmi viņu pasargāt. Krūma teiktais, pēc Rasas kompanjona Mārtiņa Bunkus noslepkavošanas, iegūst pavisam citu nozīmi. Kā liecinot vairāku neoficiālu avotu teiktais "Nekā personīga" - pus gads cietumā maksātnespējas administratora Māra Sprūda un viņa cilvēku spējai ietekmēt procesus bijis kritisks. Savukārt Mārtiņš Bunkus strauji centies savu ietekmi audzēt, tas pretējai pusei nav paticis.

Iespējams, nejaušas sakritības rezultātā, Bunkus un Sprūda ceļi krustojušies vēl kādā lietā. Advokātu birojā "Bunkus" valdes locekle Jekaterina Galuška, kura līdz šim bijusi Mārtiņa Bunkus labā roka, pagājušā gada novembrī iecelta par uzņēmuma "Dzimtā sēta" administratori. Šo firmu vairākus gadus administrēja Sprūds. Tā iejaukta sarežģītās vairāku desmitu miljonu eiro shēmās, kas saistītas ar lieliem zemes īpašumiem pie Ķīšezera.

Bunkus biroja darbiniece Galuška 21. maijā ir izsludinājusi "Dzimtās sētas" kreditoru sapulci, kam būtu jānotiek 6. jūnijā. Administratora slepkavība iztraucējusi arī Finanšu kapitāla un tirgus komisijas plānus saistībā ar "ABLV" banku. "Nekā personīga" zināms, ka tikusi ieplānota sanāksme, kurā lemtu par bankas pašlikvidēšanos, tomēr nu tā esot atcelta.

Kā ziņots, Bunkus šonedēļ, vadot automašīnu, tika nošauts pie Rīgas Meža kapiem. Viņa slepkavība pagaidām nav atklāta. Pērn Bunkus kā maksātnespējas administrators darbojies divos uzņēmumos - SIA "Uzvara-Birzgaļi" un "Rego Trade". "Uzvara-Birzgaļi" maksātnespējas process tika noslēgts šogad 15. martā, savukārt "Rego Trade" maksātnespējas process vēl aizvien nav noslēdzies.

Jau ziņots, ka laika posmā kopš 2016. gada MNA saņēmusi piecas sūdzības par Bunkus profesionālo darbību "Rego Trade" maksātnespējas procesā, taču visas šīs sūdzības tikušas noraidītas. Savukārt 2017. gadā vienā no viņa vadītajiem maksātnespējas procesiem veikta pārbaude administratora prakses vietā, bet nekādi pārkāpumi nav konstatēti. Tāpat Bunkus nav bijis disciplināri sodīts, kā arī saistībā ar pienākumu veikšanu maksātnespējas procesos viņam nav uzlikti administratīvie sodi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!