Foto: DELFI

Aizvien lielākais atbalstītāju loks ir partijai "Saskaņa", lai gan maijā tā piedzīvojusi ievērojamu kritumu, sasniedzot zemāko rezultātu pēdējā gada laikā, liecina jaunākais SKDS pētījums par partiju popularitāti, kas tapis pēc LTV raidījuma "Panorāma" pasūtījuma.

LTV norāda, ka četrus mēnešus līdz vēlēšanām joprojām saglabājas intriga, kāds varētu būt Saeimā pārstāvēto partiju spektrs pēc 6. oktobrī gaidāmajām parlamenta vēlēšanām. Šajā aptaujā iekļautas arī tās partijas un apvienības, kuras par savu startu vēlēšanās paziņojušas salīdzinoši nesen.

Saskaņā ar aptauju vairāk nekā 5% balsu varētu tikt trim politiskajiem spēkiem, savukārt pārējiem reitingi ir zemāki: "Saskaņa" - 19,1%, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) -14,6%, Nacionālā apvienība - 7%, "Vienotība" - 3,7%, "KPV LV" – 3%, "Attīstībai/Par!" –3%, Jaunā konservatīvā partija – 2,4%.

Latvijas Reģionu apvienība saņemtu 1,7% atbalstu, "No sirds Latvijai" – 1,6%, Latvijas Krievu savienība – 1,2%, Apvienība ar Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju, "Gods kalpot mūsu Latvijai" un Kristīgi demokrātisko savienību – 0,4%, bet "Progresīvie" - 0,4%.

Aprīlī nezināja, par ko balsotu, 27,5%, bet nepiedalītos vēlēšanās 13,7%.

Salīdzinājumā ar mēnesi iepriekš "Saskaņa" ir piedzīvojusi ievērojamu kritumu – nedaudz vairāk par četriem procentpunktiem, sasniedzot zemāku rezultātu pēdējā gada laikā. Reitings nedaudz krities arī Nacionālajai apvienībai un "Vienotībai". Arī Jaunā konservatīvā partija tagad saņemtu gada laikā zemāko rezultātu. Tikmēr, vislielākais reitingu pieaugums ir "Attīstībai/Par" – gandrīz par diviem procentpunktiem. Kāpums arī ZZS, Latvijas Krievu savienībai un "No sirds Latvijai", norāda LTV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!