Foto: F64

Valsts ieņēmumu dienestā (VID) šodien pieņemts lēmums par VID Muitas pārvaldes vecākā muitas uzrauga Vladimira Vinokurova, kurš savā amatpersonas deklarācijā bija uzrādījis azartspēļu laimestus vairāku desmitu tūkstošu eiro apmērā, atstādināšanu no amata pienākumu izpildes līdz turpmākajam lēmumam, informēja VID.

Vinokurovam arī apturēta darba samaksas izmaksa par turpmāko laiku no atstādināšanas dienas.

VID Iekšējās drošības pārvalde ierosinājusi kriminālprocesu pret Vinokurovu. Viņš pērn azartspēlēs kopumā laimējis 52 200 eiro, liecina Vinokurova valsts amatpersonas deklarācija.

Laimesti saņemti no SIA "Optibet", SIA "Olympic Casino Latvia", SIA "Latsson Licensing", kā arī no Menas salā reģistrētās "Celton Manx Limited" un Gibraltārā reģistrētās "Hillside Sports GP Limited".

Iepriekšējo gadu valsts amatpersonas deklarācijas liecina, ka 2014.gadā Vinokurovs azartspēlēs laimējis 157 571 eiro, 2015.gadā - 187 196 eiro, 2016.gadā - 238 628 eiro.

Valsts amatpersonas deklarācijā par 2017.gadu norādīts, ka Vinokurovs algā saņēmis 13 236 eiro, bet vēl 1123 eiro saņēmis kā pabalstu no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras.

Vinokurovs savā deklarācijā arī norādījis, ka viņam ir skaidras naudas uzkrājumi 95 000 eiro apmērā un bezskaidras naudas uzkrājumi 6075 eiro apmērā. Tāpat Vinokurovs ir deklarējis aizdevumu 15 000 eiro apmērā.

Vinokurova īpašumā ir dzīvoklis un būve Daugavpilī, zeme Ilūkstē un Daugavpils novada Kalkūnes pagastā, bet kopīpašumā - zeme Daugavpilī. Ierēdņa valdījumā ir arī vieglā automašīna "Audi A6".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!