Foto: LETA

Rīgas rajona tiesa bijušo "Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētāju Anatoliju Abramovu atzinusi par vainīgu kukuļņemšanā un neatļautā Makarova pistoles patronu glabāšanā, bet attaisnojusi par kriminālprocesā iegūto ziņu izpaušanu un kādu citu kukuļņemšanas epizodi, pirmdien ziņo LTV raidījums "Panorāma".

Krimināllieta saistīta ar Centrāltirgus dezinsekcijas un deratizācijas iepirkumu, kurā uzvarēja firma "Dezinfa". Saskaņā ar apsūdzību Abramovs par iepirkuma specifikācijas sagatavošanu izmantoja uzņēmuma degvielas karti.

Abramovam tiesa piesprieda 13,7 tūkstošus eiro lielu naudassodu un liegumu trīs gadus ieņemt amatus valsts un pašvaldības institūcijās. Savukārt "Dezinfa" valdes loceklim Dzintaram Vizbulim par kukuļdošanu un grāmatvedības dokumentu viltošanu piespriests 9460 eiro naudassods.

No Vizbuļa uzņēmuma "Dezinfa" tiesa lēma piedzīt 12,9 tūkstošus eiro un aizliegt vienu gadu piedalīties publiskajos iepirkumos.

Pilns sprieduma teksts būs pieejams maija beigās. Pēc tam to varēs pārsūdzēt.

Raidījums "Nekā Personīga" iepriekš vēstīja, ka bijuši Centrāltirgus vadītāju Abramovu apsūdz korupcijā. Pēc tiesībsargājošo iestāžu savāktās informācijas, Abramovs no firmas "Dezinfa" personiskām vajadzībām pieņēmis degvielas karti, ļaujot uzņēmumam uzvarēt iepirkumā par kaitēkļu iznīdēšanu.

Tāpat jau vēstīts, ka Abramovs figurē vēl citā krimināllietā par kukuļņemšanu. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs šo kriminālprocesu par, iespējams, notikušiem noziedzīgiem nodarījumiem valsts institūciju dienestā, proti, kukuļņemšanu sāka 2016. gada maijā. Neminot vārdu un amatu, KNAB norādīja, ka šajā lietā tiks izvērtēta Rīgas Centrāltirgus amatpersonas rīcība un šajā lietā viena persona atzīta par aizdomās turēto, un tai ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!