Foto: F64
Nav ziņu par uzbrukumos Francijā un Indonēzijā cietušiem Latvijas valstspiederīgajiem, norādīja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Indonēzijas otrajā lielākajā pilsētā Surabajā svētdien sarīkoti sprādzieni pret trim kristiešu baznīcām, nogalinot vismaz desmit cilvēkus un ievainojot vairāk nekā 40.

Savukārt Francijas galvaspilsētā Parīzē ar nazi bruņots vīrietis sestdien nogalināja vienu cilvēku un četrus ievainoja, līdz uzbrucēju nošāva policija. Aculiecinieki ziņoja, ka uzbrucējs kliedzis "Allahu akbar", un policija izmeklē notikušo kā teroraktu.

ĀM skaidroja, ka nav ziņu par šajos uzbrukumos cietušiem Latvijas valstspiederīgajiem un neviens Latvijas valstspiederīgais līdz šim arī nav vērsies konsulārajā departamentā ar kādiem jautājumiem saistībā ar minētajiem uzbrukumiem.

Jau vēstīts, ka sprādzieni Indonēzijā notika ar pāris minūšu intervāliem svētdienas rīta dievkalpojumu laikā. Par tiem vēl neviens nav uzņēmies atbildību.

Austrumjavas provinces policijas preses sekretārs Franss Barungs Mangera. Mangera atklāja, ka pirmajā uzbrukumā, kas bija vērsts pret Svētās Marijas katoļu baznīcu, gāja bojā četri cilvēki, tostarp viens vai vairāki uzbrucēji.

Tikmēr vīrietis, kurš sestdien Parīzē ar nazi nogalināja vienu cilvēku un četrus ievainoja, dzimis 1997.gadā Krievijas Čečenijas republikā, bet viņam bijusi Francijas pilsonība, paziņojušas Francijas amatpersonas.

Vīrietis iepriekš nav bijis tiesāts vai aizturēts, taču atradies iespējamo ekstrēmistu sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!