Foto: LETA

Zvērinātā advokāte Ilze Znotiņa, kura izraudzīta Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta jeb Kontroles dienesta vadītāja amatam, rakstiski apliecinājusi gatavību stāties šajā amatā, LTV raidījumā "Rīta Panorāma" teica Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Portāls "Delfi" jau iepriekš ziņoja, ka Kontroles dienesta vadītāja amatam izraudzītā Znotiņa vēl domāja, vai pieņemt šo piedāvājumu. Kučinskis uzsvēra, ka aizkavēšanās bijusi objektīva, jo bijis jāsaprot, kādas būs viņas pilnvaras un kā varētu reorganizēt Kontroles dienestu.

Taujāts par to vai līdzšinējais iestādes vadītājs – Viesturs Burkāns –, kurš arī bija pieteicies konkursā, varētu kļūt par Znotiņas vietnieku vai padomnieku, premjers atbildēja, sakot, ka par to vēl nav runāts. Vienlaikus gan viņš norādīja, ka "neviens Burkāna kungam nepārmet zināšanu trūkumu, bet neaktīvu rīcību". Burkāna pilnvaru termiņš šajā amatā beidzas 31. maijā.

Znotiņa aģentūrai LETA apstiprināja, ka pēc pārdomu perioda piekritusi ieņemt šo amatu, jo panākta vienošanās par veicamajiem uzdevumiem un mērķiem, vadot Kontroles dienestu. Znotiņa detalizētāk par sasniedzamajiem mērķiem patlaban negribēja runāt, jo vēlas vispirms "visu salikt pa plauktiņiem un uz papīra", lai sabiedrību ar tiem plašāk iepazīstinātu nākamnedēļ paredzētajā preses konferencē.

Vaicāta, vai aizejošajam dienesta vadītājam Burkānam piedāvātu ieņemt dienesta vadītāja vietnieka amatu, Znotiņa atbildēja, ka patlaban to nekomentēs, taču izslēgt nevarot neko. "Man, protams, Burkāna kunga zināšanas šķiet svarīgas, bet vietnieka amats ir pārāk nopietns amats, lai to varētu piedāvāt, nesatiekoties, neizrunājoties un neredzot viņa perspektīvu. Ja tas būs ārkārtīgi labs redzējums, kurš sakritīs ar manu redzējumu, tad es neizslēdzu absolūti neko, taču patlaban es atturētos no pārsteidzīgiem pieņēmumiem," norādīja Znotiņa.

Viņa noliedza atsevišķos plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju, ka ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers viņai ieteicis Burkānu ņemt par savu vietnieku. "Man liekas, ka šeit uztaisīta ļoti jocīga drāma. Šī ir spekulācija. Nezinu no kurienes radusies šāda informācija," piebilda Znotiņa.

Viņa arī informēja, ka, stājoties amatā, apturēs savas pilnvaras advokatūrā.

Jau ziņots, ka ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers pirmdien sasauktajā preses konferencē vēl nenosauca jauno Kontroles dienesta vadītāju, jo izvēlētais kandidāts lūdzis papildu laiku izvēles izdarīšanai. Aprīļa beigās Kalnmeiers esot ticies ar publiski izskanējušajām divām konkursā par spēcīgākajām atzītajām personām. Ģenerālprokurors norādīja, ka izvēlētā persona piekritusi izteiktajam piedāvājumam ieņemt amatu.

Znotiņa pirmdien portālam "Delfi" pastāstīja, ka pirms lēmuma pieņemšanas vēlas saprast, vai viņas redzējums par dienesta uzdevumiem saskan ar to personu, kas viņu izraudzījušies amatam, redzējumu, kā arī pārliecināties, vai viņai ir atbalsts politiskā un vadības līmenī.

Kā vēstīts, valdība otrdien pieņēmusi lēmumu reorganizēt Kontroles dienestu, izņemot to no Ģenerālprokuratūras pārraudzības. Pārmaiņu īstenošanai tiks veidota darba grupa. Paredzēts, ka līdz augustam tiks veiktas attiecīgas izmaiņas likumos. Par to, kur tieši jāatrodas dienestam, lai nodrošinātu tā neatkarību un labu operatīvo darbību, vēl ir jārunā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!