Foto: DELFI

Pašreizējais Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta (Kontroles dienesta) priekšnieks Viesturs Burkāns apsvērtu piedāvājumu ieņemt kādu citu amatu dienestā.

Burkāns stāstīja, ka pēc pilnvaru termiņa beigām 31.maijā viņam ir padomā vairāki varianti par savu nākotni un viens no tiem esot apsvērt piedāvājumu ieņemt kādu citu amatu dienestā, jo savā karjeras laikā viņš veicis dažādus pienākumus, tai skaitā, bijis izmeklētājs.

Piemēram, nesen izveidotā dienesta priekšnieka vietnieka amats arvien ir vakants un Burkāns domā, ka tas būs jaunā priekšnieka ziņā izlemt par piemērotāko kandidātu minētajai vakancei, lai gan neviens viņam nav piedāvājis uzņemties minētā amata pienākumus.

Runājot par, iespējams, topošo dienesta vadītāju Ilzi Znotiņu, Burkāns norādīja, ka iepriekš daudz nav strādājuši kopā, taču viņa atstājusi zinoša cilvēka iespaidu, kurš pārzina savu tēmu. Burkāns gan nezinot kādu vīziju viņa piedāvājusi konkursa komisijai. Abi pagājušā gada sākumā darbojušies pie nacionālā riska izvērtējuma un šis pasākumus ilga vairākus mēnešus. Znotiņa šajā izvērtējumā darbojusies kā Ārvalstu investoru padomes Latvijā pārstāve.

Jau ziņots, ka ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers ir piedāvājis advokātei Ilzei Znotiņai ieņemt Kontroles dienesta priekšnieka amatu. Tomēr pirms pieņemt šo piedāvājumu Znotiņa vēlas vienoties par izpildāmajiem īstermiņa un ilgtermiņa mērķiem.

Vaicāta, vai, kļūstot par dienesta vadītāju, viņa dienestā kādu amatu piedāvātu pašreizējam dienesta vadītājam Viesturam Burkānam, Znotiņa atbildēja, ka patlaban ir ļoti, ļoti pāragri par to runāt, taču kategoriski izslēgt šādu iespēju nevarot.

Burkāns esot pieredzējis speciālists, kuram, visticamāk, ir arī vislabākā saskaņa ar dienesta darbiniekiem. Arī Znotiņai pašai esot ļoti labas koleģiālas attiecības ar Burkānu.

Burkāns šajā amatā ir kopš 1998. gada un viņa pilnvaru termiņš beidzas šā gada 31.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!