Foto: LETA
Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers pirmdien sasauktajā preses konferencē vēl nenosauca jauno Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta (Kontroles dienesta) vadītāju, jo izvēlētais kandidāts lūdzis papildu laiku izvēles izdarīšanai.

Pirmdien preses konferencē Kalnmeiers žurnālistiem sacīja, ka šajās brīvdienās, pilnīgi negaidīti, mainījusies situācija. Viņš esot bijis gatavs šajā preses konferencē jau piedalīties kopā ar jauno Kontroles dienesta vadītāju, taču persona, kuras vārdu viņš neatklāja, lūgusi papildu laiku.

Aprīļa beigās Kalnmeiers esot ticies ar publiski izskanējušajām divām konkursā par spēcīgākajām atzītajām personām. Ģenerālprokurors norādīja, ka izvēlētā persona piekritusi izteiktajam piedāvājumam ieņemt amatu un abas puses vienojušās, ka pirmdien šī persona tiks paziņota.

"Diemžēl maija brīvdienās persona palūdza iepauzēt ar nosaukšanu, jo nepieciešams papildu laiks izvērtēšanai, lai paustu savu galīgo lēmumu," sacīja Kalnmeiers.

Vaicāts, vai persona atsaukusi savu kandidatūru, Kalnmeiers atbildēja noliedzoši.

Viņš sacīja, ka darbs patiešām ir ļoti atbildīgs, tāpēc šādā lūgumā dot papildus laiku lēmuma pieņemšanai neko sliktu nesaskata. Nav noteikts termiņš, cik ilgi izvēlētas kandidāts var domāt, bet "ar divām nedēļām vajadzētu būtu pietiekami," sacīja Kalnmeiers.

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, ģenerālprokurors apstiprināja, ka kandidāts nav no Kontroles dienesta, bet neprecizēja, vai viņš nāk no privātā sektora. Šai personai ir juridiskas zināšanas, sacīja ģenerālprokurors.

Gadījumā, ja persona atteiksies ieņemt Kontroles dienesta vadītāja amatu, tad, ģenerālprokurora ieskatā, būtu jāveido jauna komisija un jauna atlase, jo piedāvājums vadīt šo dienestu tika izteikts personai, kas konkursā ieguva lielāko punktu skaitu.

Līdz ar to Kalnmeiers uzskata, ka vēlreiz būs jāmeklē optimāli labs risinājums.

Jau vēstīts, ka komisija, kas veica Kontroles dienesta vadītāja amata pretendentu novērtēšanu, savu darbu noslēgusi, un Valsts kanceleja ģenerālprokuroram nosūtījusi komisijas atzinumu par četriem pretendentiem.

Līdz ar to Kalnmeieram nākamais Kontroles dienests bija jāizvēlas no šīm četrām personām.

Līdzšinējais šī dienesta vadītājs Viesturs Burkāns, kurš amatā ir jau 20 gadus, arī pieteicies konkursā. Viņš tiek minēts kā viens no diviem galvenajiem kandidātiem uz šo posteni.

Otra pretendente, pēc Latvijas Televīzijas raidījuma "Panorāma" ziņotā, ir zvērināta advokāte, Ārvalstu investoru padomes pārstāve Ilze Znotiņa. Viņa "Panorāmai" atzina, ka bijusi uz sarunu ar ģenerālprokuroru.

Ģenerālprokurors iepriekš norādīja, ka netiksies ar visiem četriem ieteiktajiem pretendentiem, bet gan tikai ar redzamākajiem līderiem, kuri uz citu fona izcēlušies pārliecinoši.

Konkursā bija saņemti deviņu kandidātu pieteikumi, bet uz nākamajām kārtām tika virzīti četri.

Amata konkurss tika rīkots divās kārtās. Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtēja pretendentu atbilstību izvirzītajām kvalifikācijas, izglītības un profesionālās pieredzes prasībām, ņemot vērā pretendentu iesniegtos dokumentus.

Savukārt otrajā konkursa kārtā notika pārrunas ar pretendentiem, kuri atbilst izvirzītajām prasībām, par viņu motivāciju ieņemt šo amatu un savu redzējumu par iestādes attīstību. Tāpat otrajā kārtā notika vadības kompetenču, komunikācijas un prezentēšanas prasmju novērtēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!