Foto: DELFI/LETA

Divi galvenie kandidāti uz Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta priekšnieka amatu ir līdzšinējais dienesta vadītājs Viesturs Burkāns un zvērināta advokāte, Ārvalstu investoru padomes pārstāve Ilze Znotiņa. Par to sestdien ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Ilze Znotiņa vada Ārvalstu investoru padomes Maksātnespējas jautājumu un ekonomisko noziegumu darba grupa. Viņa "Panorāmai" atzinusi, ka pagājušajā nedēļā bijusi uz sarunu ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru, kuram jāpieņem lēmums par Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta vadītāju.

Ģenerālprokurors iepriekš norādīja, ka netiksies ar visiem četriem ieteiktajiem pretendentiem, bet gan tikai ar redzamākajiem līderiem, kuri uz citu fona izcēlušies pārliecinoši.

Pašreizējais dienesta vadītājs Burkāns šajā amatā ir kopš 1998. gada un viņa pilnvaru termiņš beidzas šā gada 31. maijā. Jauno dienesta vadītāju ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers nosauks pirmdien, 7. maijā.

Jau ziņots, ka konkursā bija saņemti deviņu kandidātu pieteikumi, bet uz nākamajām kārtām tika virzīti četri. Amata konkurss tika rīkots divās kārtās. Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtēja pretendentu atbilstību izvirzītajām kvalifikācijas, izglītības un profesionālās pieredzes prasībām, ņemot vērā pretendentu iesniegtos dokumentus.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!