Foto: F64
Trešdienas pēcpusdienā ap pulksten 13.45 uzņēmuma "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" ražotnē Miera ielā, Rīgā, noticis nelaimes gadījums –, remonta laikā plīstot glazūras uzglabāšanas tvertnei, cietis viens cilvēks, informēja uzņēmumā. Policijas sākotnējā informācija liecina, ka uzsprādzis tvaika katls.

Uzreiz pēc negadījuma uz notikuma vietu izsaukta neatliekamā medicīniskā palīdzība un visi atbildīgie dienesti, kas šobrīd veic notikušā izmeklēšanu, skaidroja "Orkla Confectionery & Snacks Latvija".

Kā aģentūrai LETA pavēstīja NMPD pārstāve Ilze Bukša, cietušais slimnīcā tika nogādāts ar ķermeņa apdegumiem, tomēr, lai aizsargātu pacienta datus, sīkāku informāciju par šo gadījumu dienests nevar izpaust.

Negadījuma cietis ražotnes darbinieks, kurš veicis tvertnes remontu. Viņam sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība. Cietušais hospitalizēts, un uzņēmums, atsaucoties uz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta sniegto informāciju, norāda, ka cietušā stāvoklis ir stabils.

Kā norāda uzņēmums, tā prioritāte šobrīd ir sniegt palīdzību negadījumā cietušajam un izmeklēt notikušā apstākļus, sadarbībā ar atbildīgajiem dienestiem. ''Esam sazinājušies ar cietušā ģimeni, uzņēmums segs visus ar ārstēšanos saistītos izdevumus, kā arī sniegs visu nepieciešamo atbalstu, lai darbinieks atveseļotos pēc iespējas ātrāk,'' teikts medijiem izplatītajā "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" paziņojumā.

Valsts policijā portālam "Delfi" apstiprināja, ka negadījumā cietusi viena persona. Tiek skaidroti notikušā apstākļi un ierosināts kriminālprocess.

"Orkla Confectionery & Snacks Latvija" dibināta 2009. gadā un līdz 2015. gada beigām bija pazīstama ar nosaukumu "NP Foods". Uzņēmums nodarbojas ar cukura, šokolādes un citu konditorejas izstrādājumu ražošanu un vairumtirdzniecību, kā arī kartupeļu pārstrādi. Uzņēmuma pamatkapitāls šobrīd ir 40 240 268 eiro.

"Orkla Confectionery & Snacks Latvija" ir viens no vadošajiem šokolādes un konditorejas izstrādājumu, kā arī uzkodu ražošanas uzņēmumiem Baltijas valstīs. "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" pārstāv zīmolus "Laima", "Selga", "Staburadze", "Ādažu Čipsi", "The Original Taffel Snacks" un "Pedro". Uzņēmums eksportē preces uz gandrīz 30 valstīm, tajā kopumā strādā vairāk nekā 1000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!