Foto: AFP/Scanpix/LETA

Par godu Latvijas valsts simtgadei 23. un 24. aprīlī oficiālā vizītē Latvijā ieradīsies Viņu Karaliskās Augstības Norvēģijas kroņprincis Hokons un kroņprincese Mete Mārita.

Šī vizīte iezīmē Norvēģijas un Latvijas ciešo sadarbību un partnerību, portālu "Delfi" informēja Norvēģijas vēstniecības Latvijā pārstāve Dace Dižbite - Ose.

Vizītes ietvaros paredzēta oficiāla pieņemšana Rīgas pilī pie Latvijas Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa, ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa, dalība Norvēģijas- Latvijas Biznesa forumā, kā arī oficiālās vakariņas Rīgas pilī.

Kroņprincis Hokons un kroņprincese Mete Mārita viesosies arī Latvijas Nacionālajā bibliotekā, kur kroņprincese pasniegs dāvanu Tautas grāmatu plauktam, apmeklēs Bērnu literatūras centru, kur kopā ar bērniem iepazīsies ar nupat Latvijā izdoto Hokona Ēvreosa bērnu grāmatu "Brūne", un tiksies ar tiem skolēniem no Ziemeļvalstu ģimnāzijas un Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas, kuri izvēlējušies mācīties norvēģu valodu kā papildu svešvalodu.

Vizītē kroņprinci un kroņprincesi pavadīs Norvēģijas ekonomikas un zvejniecības ministra vietnieks Rojs Angelviks un Norvēģijas ārlietu ministra vietnieks Euduns Halvosens, informē Norvēģijas vēstniecība.

Kroņprincis un kroņprincese braucienā uz Baltijas valstīm apciemos arī Lietuvu un Igauniju.

Norvēģijas kroņprincis un kroņprincese veic ļoti daudz, dažādus uzdevumus Norvēģijā, un abi aktīvi iesaistās arī ārlietu jautājumos. Kroņprincis Hokons un kroņprincese Mete Mārita apprecējās 25. augustā 2001. gadā. Kroņprinča ģimenē ir trīs bērni.

Jau ziņots, ka šogad jūnijā valsts vizītē Latvijā ieradīsies Nīderlandes karalis Vilems Aleksandrs un Nīderlandes karaliene Maksima. Šogad gaidāmas arī Dānijas, Zviedrijas un Lielbritānijas karaļnamu pārstāvju vizītes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!